Fašírky

vikulqa - fotkavikulqa, 30. októbra 2014
Fašírky
Foto: vikulqa

Viem že tu je asi tisíc receptov na fašírky no aj tak ich sem musím dať :P

16
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg mix
2 ks
1 dl
8 strúčikov pretlačený
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Staršie žemle namočíme do mlieka na 10 min., poriadne ich vyžmýkame a potrháme na malé kúsky. Do misky si dáme mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, kajenskú papriku a vyžmýkané potrhané žemle. ( S kajenskou paprikou opatrne :P ) Poriadne premiešame celú hmotu. Na panvici si rozpálime olej alebo bravčovú masť. Mokrými rukami vypracujeme z hmoty guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a trošku ich roztlačíme. Vysmažíme z oboch strán do zlatista.

  2. 2

    Ja som k fašírkam podávala ako prílohu zelenú a obyčajnú cibuľku, plnotučnú a kremžskú horčicu a žemľu lebo som vtedy zemiaky nemohla jesť. No a kým sa fašírky smažili bola trošku nuda, tak som z redkvičiek na ozdobu povykrajovala takéto srdiečka :D Vyšlo mi 16 kúskov. Dobrú chuť :P

Diskusia k receptu

slonikvzoo
Ale ma to krasne naaranzovane! :-)
Verim, ze boli vynikajuce a to, ze su svetlo cierne je iba zlou fotografiou :-)
vikulqa
blba foto ...snazila som sa to nejak urobit aby ich bolo vidno ale nepodarilo sa :) nevadu sak svet sa nezruti :)
daguska
Mne sa velmi páci úprava,krásne redkovkové srdiecka.A fasírky sú urcite výborné.Môj muz presne také tmavsie miluje.
sovka62
Aj ja vidím fašírky a to také, ktoré by veľmi chutil mojej polovičke. Mäso aj koláče má rád riadne upečené. Už dlho fašírky pečiem na papieri na pečenie v plechu, pokvapkané olejom a vtedy sú svetlejšie (ale aj šťavnatejšie).
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@sovka62 , prepáč, ale chcem sa spýtať, akú dobu pečieš tie fašírky v rúre a na koľko stupňov. Veľakrát som chcela tento spôsob vyskúšať, aj s rezňami, ale fakt som sa neodvážila. Fašírky sú trochu hrubšie, tak aby boli pekne prepečené.
vikulqa
@esi ...to by som aj ja inak cela vediet :) tiez som sa neodvaazila este :)
kutala
V rozpise nieje uvedené koľko vajíčok.Len v postupe všeobecne.Ďakujem.
sovka62
Fašírky pripravím klasickým spôsobom, obalím v strúhanke, poukladám na plech na papier na pečenie a pokvapkám olejom. Mávam ich cca 12 ks a na ne stačia asi 2PL oleja. Vložím do vyhriatej rúry (moja teplovzdušná okolo 170 st., v bežnej elektrickej treba pridať asi 20 st.) a upečú sa približne za 30 minút.
Skúšala som takto aj bravčové rezne, neboli zlé, ale strúhaka nebola upečená pekne do červena, bol bledé a akési strakaté, miestami červené, miestami nie, tak som skončila pri prom pokuse. Fašírka sa upečie krásne rovnomerne, do červena, je šťavnatá, výborne sa upečie aj obalený karfiol a kura na kosti, podelené na porcie je oveľa lepšie, šťavnatejšie, ako pri klasickom vyprážaní.
Tak skúšajte, určite sa vám bude páčiť.
marcel83
"Ľudzie" nechápem, čo to máte za módu preexponovávať fotky v PC...

Veď to "strelím" bez akýchkoľvek úprav s foťákom...
Ak sa s tým človek moc v PS hrá /a nevie to/, vyzerá to umelo...

Inak k receptu: Robím z čistého mäsa - nedávam pečivo.
Ale korenie používame rovnaké. ;)
vikulqa
@afataga No žeby to boli faširky? :D myslim ze zelenina a horcica su celkom rozpoznatelne :D cize jedine co ostava je to čierne hore :D myyyy mame radi take fááájne opečene :D

@marcel83 ta foto bola horsia ovela, ani ju radsej nechci vidiet :D lebo mobil nejak cez tie efekty a candy cameru blbo odfotil a ani som si neuvedomila ze fotim cez program a na mobile mam inak nastaveny jas, kontrast, farebnosť atď ...toto je este dobra verzia ..cize ked som z blbeho pbrazku urobila trosku menej blbší ..nemyslim si že NEVIEM :) :) :)
vikulqa
@kutala dala som tam 2 vajcia ...nechápem prečo to tam nepíše ..už viackrát sa mi stalo že mi chýbali suroviny v rozpise alebo postupe ...no proste admin si asi robí čo chce alebo už neviem ak si to vysvetliť :P skúsim to dať opraviť ..snáď to tam ostane už :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia