Foto: vikulqa
Viem že tu je asi tisíc receptov na fašírky no aj tak ich sem musím dať :P
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Staršie žemle namočíme do mlieka na 10 min., poriadne ich vyžmýkame a potrháme na malé kúsky. Do misky si dáme mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, kajenskú papriku a vyžmýkané potrhané žemle. ( S kajenskou paprikou opatrne :P ) Poriadne premiešame celú hmotu. Na panvici si rozpálime olej alebo bravčovú masť. Mokrými rukami vypracujeme z hmoty guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a trošku ich roztlačíme. Vysmažíme z oboch strán do zlatista.
- 2
Ja som k fašírkam podávala ako prílohu zelenú a obyčajnú cibuľku, plnotučnú a kremžskú horčicu a žemľu lebo som vtedy zemiaky nemohla jesť. No a kým sa fašírky smažili bola trošku nuda, tak som z redkvičiek na ozdobu povykrajovala takéto srdiečka :D Vyšlo mi 16 kúskov. Dobrú chuť :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Verim, ze boli vynikajuce a to, ze su svetlo cierne je iba zlou fotografiou :-)
Skúšala som takto aj bravčové rezne, neboli zlé, ale strúhaka nebola upečená pekne do červena, bol bledé a akési strakaté, miestami červené, miestami nie, tak som skončila pri prom pokuse. Fašírka sa upečie krásne rovnomerne, do červena, je šťavnatá, výborne sa upečie aj obalený karfiol a kura na kosti, podelené na porcie je oveľa lepšie, šťavnatejšie, ako pri klasickom vyprážaní.
Tak skúšajte, určite sa vám bude páčiť.
Veď to "strelím" bez akýchkoľvek úprav s foťákom...
Ak sa s tým človek moc v PS hrá /a nevie to/, vyzerá to umelo...
Inak k receptu: Robím z čistého mäsa - nedávam pečivo.
Ale korenie používame rovnaké. ;)
@marcel83 ta foto bola horsia ovela, ani ju radsej nechci vidiet :D lebo mobil nejak cez tie efekty a candy cameru blbo odfotil a ani som si neuvedomila ze fotim cez program a na mobile mam inak nastaveny jas, kontrast, farebnosť atď ...toto je este dobra verzia ..cize ked som z blbeho pbrazku urobila trosku menej blbší ..nemyslim si že NEVIEM :) :) :)