Falošný segedínsky guláš

danda3 - fotkadanda3, 13. mája 2012
Falošný segedínsky guláš
Foto: danda3

Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami. A keďže mám rada segedín, varievam ho už Zobraziť celý popisPrečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami. A keďže mám rada segedín, varievam ho už len takto.

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1 kg
cca 2 kg
400 g
3 KL
2 ks
cca 100 g
cca 1 dl
3 PL
2 - 3 KL

Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme pokrájanú slaninku a cibuľu. Kto nemá rád slaninu, môže vynechať.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si kuracie prsia pokrájame na rezance alebo kocky.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 2
  3. 3

    Na osmaženú cibuľu pridáme mäso, dobre orestujeme, až keď je zatiahnuté, pridáme soľ a mletú papriku. Premiešame a zalejeme vriacou vodou.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Hneď pridáme nakrájanú kapustu a podľa potreby pridáme ešte vriacu vodu, nie veľa, len aby sa dal guláš dobre miešať.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 4
  6. 5

    Dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne, cca 20 minút.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 5
  7. 6

    V kyslej smotane rozmiešame múku, ak je veľmi hustá, pridáme ešte troška studenej vody a vlejeme do gulášu, varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti ešte pridáme soľ, ak treba, záleží na kapuste, aká je slaná.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 6
  8. 7

    Dobrú chuť, ja mám najradšej k nemu chlieb alebo pečivo, ale samozrejme, dá sa aj s knedľou.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 7
  9. 8

    Robievam aj segedín so sójovými bôbami, kto mám rád strukoviny, pochutí si.

    Falošný segedínsky guláš - obrázok 8

Diskusia k receptu

tinca
často robím z kuracích prs segedín aj zo zdravotných dôvod. A veru nič mu nechýba oproti z bravčoviny a je diétnejší. Takže chválim:)
malusa
Aj ja robiim takyto segedin a je urcite zdravsi ako z bravcoveho,z vekom treba aj recepty upravovat!
zdezda
Moja dcérka mi raz povedala, že ak budem seged robiť z kuraciny, bude ho jesť aj ona. Už 2 roky varím len takýto, dokonca aj manželovi viac chutí ako z prasiatka, pritom on je rezňožravec červenomäsý :-), milujem segedoš, určite si ho v týždni uvaríme.
nadia56
z kuracieho a morcacieho masa robim segedin aj ja, je vyborny, ked nemame chut na maso spravim z hlivy ustricovej, davno som ho nerobila, tak v najblizsom case spravim, dakujem za pripomenutie, pekny nedelny den vsetkym:-)
lucylee
Vyborny recept, ale muku tam vobec netreba. Kysla smotana to krasne zahusti. Vyskusaj nabuduce bez muky a nespoznas rozdiel.
danda3
Som veľmi rada, že nie som jediná, ktorá takto varí segedín, ďakujem za všetky milé komentáre. @lucylee - vyskúšam, ja tej múky tam veľa nedávam, ja už len od oka. :-)
helca103
ja tiež občas taký falošný segedín varím a veru nám veľmi chutí :-)
kucharka100
Musím vyskúšať nabudúce. Tento týždeň sme už segedínsky guláš mali, ale s bravčovým mäskom.
safira85
chcem sa spytat ako robievas segedak s tymi sojovymi bobami vyzera to velmi chutne.a idem akurat varit kuraci podla tvojho receptu a domacu knedlu k tomu :)))uz sa teeesim segedak lubime ja aj priatel:))
danda3
Ahoj @safira85 , tak dúfam, že chutil aj Tebe aj priateľovi, ten so sójovými bôbmi robím tak, že osmažím cibuľu, do osmaženej dám mletú červenú papriku, zalejem vriacou vocou, potom dám pokrájanú kyslú kapustu, množstvo záleží od porcií, koľko toho chceš mať a necháš dusiť do mäkka. Keď je hotová, pridáš uvarené sójové bôby, množstvo podľa chuti, a necháš zovrieť, keď treba, dolej vodu. Potom klasika smotana+múka, vleješ do hrnca, necháš dobre povariť, hotovo.♥
safira85
@danda3 dakujem velmi pekne ja lubim strukoviny vyskusam ..a ten segedak bol vynikajuci.robili sa nam hrce za usami:)))
1x danda3
opicka94
včera som ho varila a je úžasný, iný už robiť nebudem :) ďakujem za super receptík :)