Foto: danda3
Prečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami. A keďže mám rada segedín, varievam ho už Zobraziť celý popisPrečo falošný? Pretože vo svojej kuchyni väčšinou používam kuracie mäso a niekedy ho úplne nahradím strukovinami. A keďže mám rada segedín, varievam ho už len takto.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si osmažíme pokrájanú slaninku a cibuľu. Kto nemá rád slaninu, môže vynechať.
-
2
Medzitým si kuracie prsia pokrájame na rezance alebo kocky.
-
3
Na osmaženú cibuľu pridáme mäso, dobre orestujeme, až keď je zatiahnuté, pridáme soľ a mletú papriku. Premiešame a zalejeme vriacou vodou.
-
4
Hneď pridáme nakrájanú kapustu a podľa potreby pridáme ešte vriacu vodu, nie veľa, len aby sa dal guláš dobre miešať.
-
5
Dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne, cca 20 minút.
-
6
V kyslej smotane rozmiešame múku, ak je veľmi hustá, pridáme ešte troška studenej vody a vlejeme do gulášu, varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti ešte pridáme soľ, ak treba, záleží na kapuste, aká je slaná.
-
7
Dobrú chuť, ja mám najradšej k nemu chlieb alebo pečivo, ale samozrejme, dá sa aj s knedľou.
-
8
Robievam aj segedín so sójovými bôbami, kto mám rád strukoviny, pochutí si.
Diskusia k receptu