Kuracie stehná zapečené so slaninou, syrom a cibuľou

letisia - fotkaletisia, 3. júla 2011
Kuracie stehná zapečené so slaninou, syrom a cibuľou
Foto: letisia

Recept mám do jednej kamošky. Je veľmi jednoduchý, ale výborné spojenie chutí.

Suroviny

  horné i dolné
 plátky
 plátky
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    V recepte nepíšem množstvá surovín, pretože závisia od množstvá kuracích stehien a od chuti každého. Niekto chce mať viac cibule, alebo viac slaniny, alebo viac syra, alebo viac všetkého :-) Tak každý si urobí po svojom.

  2. 2

    Kuracie stehná nasolíme a necháme postáť. Potom ich naukladáme na plech, alebo pekáč tesne vedľa seba. Slaninu pokrájame na plátky a obložíme nimi celý plech dokola, zasunieme ich po obvode za stehná.

  3. 3

    Slaninu pozasúvame medzi jednotlivé kúsky stehien zo všetkých strán, potom k slanine pozasúvame plátky cibule (cibuľu prekrojíme na polovice a plátky krájame z boku) a nakoniec plátky syra. Celé posypeme koreninami podľa svojej chuti a pečieme kým mäsko nie je mäkké, slanina opečená, syr rozpustený a stehná peknej farby.

    Kuracie stehná zapečené so slaninou, syrom a cibuľou - obrázok 3

Diskusia k receptu

orchidea
Robievam podobne ale nielen stehná ale celé naporcované kurča, je to výborné. Krásne si to nafotila, až vidno aké je to šťavnaté...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia