Kuracie stehná zapečené so slaninou, syrom a cibuľou
Foto: letisia
Recept mám do jednej kamošky. Je veľmi jednoduchý, ale výborné spojenie chutí.
Postup
-
1
V recepte nepíšem množstvá surovín, pretože závisia od množstvá kuracích stehien a od chuti každého. Niekto chce mať viac cibule, alebo viac slaniny, alebo viac syra, alebo viac všetkého :-) Tak každý si urobí po svojom.
- 2
Kuracie stehná nasolíme a necháme postáť. Potom ich naukladáme na plech, alebo pekáč tesne vedľa seba. Slaninu pokrájame na plátky a obložíme nimi celý plech dokola, zasunieme ich po obvode za stehná.
- 3
Slaninu pozasúvame medzi jednotlivé kúsky stehien zo všetkých strán, potom k slanine pozasúvame plátky cibule (cibuľu prekrojíme na polovice a plátky krájame z boku) a nakoniec plátky syra. Celé posypeme koreninami podľa svojej chuti a pečieme kým mäsko nie je mäkké, slanina opečená, syr rozpustený a stehná peknej farby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu