Korenený pečený losos so zeleninou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 4. októbra 2013
Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept)
Foto: elixir

Celkom rýchlo pripravený jednoduchý korenistý losos so zeleninovou prílohou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 ČL
0,5 ČL
2 ČL
0,5 ČL
2 ks (stredne veľké)
1 ks
6 ks
 (špenátové listy, poľný šalát...)
2 ČL
 (trochu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť zemiaky. Rozdrvíme korenie, ktorým potom potrieme vrchnú stranu umytých a osušených plátkov lososa, nakoniec posypeme červenou paprikou.

    Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie, naň položíme lososa a v rúre rozohriatej na 200°C ho v závislosti od hrúbky pečieme 15-20 minút.

    Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici rozohrejeme 1 ČL cesnakového oleja, opekáme papriku do hnedkava, pridáme na polovice prekrojené paradajky a opražíme, osolíme. Zmiešame s uvarenými zemiakmi a zvyšnou ČL cesnakového oleja.

    Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vedľajšej miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a med.

    Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa dopečie losos, na tanieri ho polejeme pripravenou sladko-kyslou zmesou, podávame so zvoleným šalátom, ozdobíme petržlenovou vňaťou...

    Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
... excelentná pochúťka s veľmi "gramotne " predstaveným rcp. milá @elixir hodná Tvojeho nasledovania! Osobne mám výhrady iba k ad 2.) aj to len k času; podľa mojich skúseností postačuje 7÷12´ (ololej, soľ, MČK - v 1/2 čase otočiť kožou dole a na vrcholec každého ks uložiť 1/4 PL masla)!
Všetkým vám ďakujem za pekné komentáre :)
@sracz tiež nie som zástancom dlhej úpravy rýb, ale pri lososovi už vždy zvážim - plátky bývajú rôznej hrúbky a už sa mi stalo, že aj po 15 minútach bol losos v malých častiach surový... Inak mäso vôbec nevyschlo, ani sa losos nerozpadol, pekne lístkoval. Tenšie filety by som piekla kratšie.

Pridaj komentár k receptu: