Foto: elixir
Celkom rýchlo pripravený jednoduchý korenistý losos so zeleninovou prílohou.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
2 ČL |
|
0,5 ČL |
|
2 ks (stredne veľké) |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
(špenátové listy, poľný šalát...) |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
(trochu) |
|
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť zemiaky. Rozdrvíme korenie, ktorým potom potrieme vrchnú stranu umytých a osušených plátkov lososa, nakoniec posypeme červenou paprikou.
-
2
Na plech dáme papier na pečenie, naň položíme lososa a v rúre rozohriatej na 200°C ho v závislosti od hrúbky pečieme 15-20 minút.
-
3
Na panvici rozohrejeme 1 ČL cesnakového oleja, opekáme papriku do hnedkava, pridáme na polovice prekrojené paradajky a opražíme, osolíme. Zmiešame s uvarenými zemiakmi a zvyšnou ČL cesnakového oleja.
-
4
Vo vedľajšej miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a med.
-
5
Keď sa dopečie losos, na tanieri ho polejeme pripravenou sladko-kyslou zmesou, podávame so zvoleným šalátom, ozdobíme petržlenovou vňaťou...
@sracz tiež nie som zástancom dlhej úpravy rýb, ale pri lososovi už vždy zvážim - plátky bývajú rôznej hrúbky a už sa mi stalo, že aj po 15 minútach bol losos v malých častiach surový... Inak mäso vôbec nevyschlo, ani sa losos nerozpadol, pekne lístkoval. Tenšie filety by som piekla kratšie.