Netradičné rizoto

kimika - bez fotkykimika, 27. apríla 2012
Netradičné rizoto
Foto: kimika

Postup prípravy je tradičný. Len jedna ingrediencia je netradičná ale rizoto s ňou je veľmi chutné. Vyskúšajte :)

Suroviny

300 g
3 ks
1 ks
1 ks mrazená maďarská zmes
1 ks
2 dcl
 drvená sušená




Postup

  1. 1

    Druh ryže si vyberte a uvarte podľa seba. Ja som použila basmati. Na oleji speníme cibuľu. Na malé kúsky nakrájame kuracie prsia a orestujeme na cibuli, keď je mäsko orestované pridáme mrazenú maďarskú zmes a krátko orestujeme. Okoreníme, opaprikujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom, necháme prejsť varom a pridáme celé bambino. Necháme znova prejsť varom a odstavíme z ohňa. Teraz pridáme majoránku a zmiešame s ryžou. Rizoto nesmie byť suché. Je ozaj výborné a jemné. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

pivonka
Bambino je vynikajúce, ale by ma nenapadlo zamiešať ho do rizota. Určite je to výborné. kk
kimika
@margaretka28 , áno, naše recepty sú totožné :) zaujímavé, ja som si myslela, že som vymyslela niečo nové :) v poslednej dobe mi synček nechce nič jesť a tak musím vymýšľať ako jedlo ochutiť tak aby mu chutilo a bambino ma napadlo lebo som ho mala akurát pri ruke :) Vidíš a namiesto ryže urobiť tarhoňu ma nenapadlo, tú má syn veľmi rád :)
Ďakujem za komentáre!
helca103
ja tiež takúto kombináciu robím už veľmi dávno a všetkým chutí
sovka62
Páči sa mi, ale s rizotom z kuracích pŕs som u môjho manžela veľmi nepochodila. Spravila som ho ako obvykle, len som bravčové mäso zamenila za kuracie prsia, pridala som mrazenú maďarskú zmes (používam len dva polotovary, táto mrazená zmes je jeden z nich a páči sa mi špeciálne do rizota), dorobila ako zvyknem. Naložila som na taniere, manžel chvíľu jedol a potom sklamane vyhlásil: "Tak som sa na to rizoto tešil a ty si ho spravila bez mäsa!" Vôbec sa nechcel dať presvedčiť, že tie biele kúsky sú kuracie prsia. Tak čo už s mäsožravcom?
izabella929
tradičné, či netradičné u nás veľmi obľúbené všetky varianty..) máš to supeeer.)
kimika
@sovka62 , čo už s chlapmi keď pre poniektorých je najlepší dezert riadny šnicel :) Ale ja si myslím, že kľudne takéto rizoto môžeš urobiť aj z bravčovým mäsom :)
Vďaka za komentáre!
mariaklara
Ja robím rizoto tiež veľmi často a banbino používam, keď nemám v chladničke napr. tehlu- syr. Jednoducho navrch " špricnem " banbino. (nakukni do mojich receptov).
amilka2
ja pouzivam na dokoncenie podobnho rizota sladku smotanu..je kremove a velmi chutne , odstate je tiez chutne no smotana sa vstrebe.
Napad som videla televizii a aj ked nevyzeralo vabne..po odskusani ine uz nerobim.