Foto: olinecka
Takto som potešila doma. Varím rada takéto jedlo. Je všetko v jednom hrnci a výsledok výborny!!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pod tečúcou vodou umyjeme mäso, zeleninu nakrajáme na kúsky, krúpy premyjeme. Fazuľu deň predtým namočíme do vody, aby sa skôr uvarila.
-
2
Mäso, krúpy, zeleninu, fazuľu vložíme do väčšieho hrnca zalejeme vodou pridáme nové korenie, čierne korenie podľa seba, soľ dáme celkom málo mäso údene je dosť slané. Všetko varíme na miernom plameni asi 90 minút. Uvarené mäso vyberieme.
-
3
Zemiaky pokrájame na kocky a dáme do polievky spolu s cibuľou povaríme asi 20 minút. Tešíme sa ,aký dobrý obed sme navarili. Medzitým sme stihli kávu, koláč. Dobrú chuť!!!! Mäso podávame s chrenom, alebo horčicou, ja som ho pokrájala do polievky.
Diskusia k receptu