Foto: nazarboncuk
Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom Zobraziť celý popisNajobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom úst a zúfalo nahliadam do chladnicky, potom do receptov a potom rezignujem a uvarím mu prvé čo mi pride poslepiačky pod ruku. Naposledy to bolo mleté mäso a zemiaky. "Takuô čudo" z toho vyšlo, a celkom aj chutilo :) Ďalšie jedlo do šuplíčka "neviem" ..wwrrrr. :))
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji. Vmiešame 1 PL paprikovej pasty. Pridáme mleté mäso, opečieme, osolíme, okoreníme podľa chuti.
- 2
K mäsu pridáme nakocky nakrájané papriky a nakrájané olúpané paradajky. Spolu dusíme asi 10-15 minút. Odstavíme.
- 3
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Do zapekacej misy uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme. Na to položíme polovicu mäsovej zmesi a postup zopakujeme. Vrstiev môže byť aj viac. Na poslednú vrstvu mäsa uložíme na plátky nakrájanú paradajku a posypeme sušenou mätou. Podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme cca 40 min. kým nie sú zemiaky mäkké. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. No a kto je "jogurtový"ako ja, tak aj poriadnu lyžicu kvalitného bieleho jogurtu;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu