Hovädzie na červenom víne s brusnicami

jazavka - fotkajazavka, 16. februára 2012
Hovädzie na červenom víne s brusnicami
Foto: jazavka

Tento recept som vyskúšala podľa jednej zo súťažiacich v programe Prostřeno a odvtedy je u nás toto jedlo veľmi obľúbené.

Suroviny

1,5 kg
podľa potreby
1 ks
 na roštenku
3 dcl
 , alebo bujón
3-4 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Narežeme si mäso ako na rezne, rozklepeme, osolíme, opepríme a pokoreníme s korením na roštenku (alebo steak). Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme na tanier a vo výpeku orestujeme cibuľu.

    Hovädzie na červenom víne s brusnicami - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme mäso späť, podlejeme vývarom (alebo bujónom), vínom a necháme povariť skoro do mäkka...

    Hovädzie na červenom víne s brusnicami - obrázok 2
  3. 3

    Do skoro uvareného mäsa pridáme 3-4 PL zaváraných brusníc. Necháme ešte trošku povariť a odstavíme.

    Hovädzie na červenom víne s brusnicami - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým ako sa nám mäsko dusí, si pripravíme prílohu. Uvaríme si zemiaky so soľou, zlejeme, pridáme teplé mlieko, maslo, urobíme kašu a do hotovej pridáme surovú cibuľku (sa som nemala mladú, tak som dala starú, chuť OK) Naservírujeme na tanier - aj s brusnicovým kompótom a môžeme konzumovať, prajem dobrú chuť. (Ja nepotrebujem ani mäso, stačia mi zemiaky a šťava...)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: