Hovädzie na poľovnícky spôsob fotorecept

kvietela - bez fotkykvietela, 19. februára 2015
Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept)
Foto: kvietela

Hľadala som a nenašla som mnoho receptov ktoré využívajú chutnú hubu Lievik Trúbkovitý. Toto je teda jedno z mojich obľúbených jedál, moja mamka ho Zobraziť celý popisHľadala som a nenašla som mnoho receptov ktoré využívajú chutnú hubu Lievik Trúbkovitý. Toto je teda jedno z mojich obľúbených jedál, moja mamka ho varí už 20 rokov, z jednej starej kuchárskej knihy.

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 sušený
 (alebo bujón)




Postup

  1. 1

    Najprv si huby namočíme vo vlažnej vode (asi 3 hrste sušených). Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Rezne opekáme buď priamo na slanine (ale ak je ich veľa tak pustia šťavu a poriadne sa nezatiahnu - robím to len keď som lenivá.. ako napríklad dnes :) alebo ich opekáme na oleji na osobitnej panvici a potom na slaninku preložíme.

    Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso poriadne okoreníme a osolíme. Pridáme borievky (asi 7-8 guľôčok, aby ich tam bolo cítiť). Popražíme.

    Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme scedené huby (ale vodu z nich si nechajte, neskôr ju použijeme) a pražíme pár minút. Podlejeme trochou bieleho suchého vína.

    Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusíme cca 40 minút až hodinku (do zmäknutia mäsa). Priebežne podlievame (najprv vodou z húb, potom horúcim vývarom/bujónom. Tekutina musí byť horúca, inak sa proces varenia spomalí. Borievky môžeme povyberať. Nakoniec zjemníme llyžicou-dvoma kyslej smotany. Servírujeme s knedlíkom a najlepšie so sladkokyslým brusnicovým alebo ríbezľovým kompótom.

Diskusia k receptu

jujoska
dobry recept, len ta fotka by mohla byt trosku lakavejsia
mijaita
A ja do cehokoliv, jsem totiz v klubu :-) Tenhle recept se mi libi, krome prilohy... tu vidim v houskovem knedliku. Ale to je pouze poznamka na okraj.
@kvitela mas to hezky zpracovane, jednoduché, přehledné.
@afataga mne se ke smetane a houbam zas vic libi bile, ale o tom to taky neni, ze jo :-)
mariamka
podla mna tiez vyborne, lievik poznam, vlani bola dobra sezona, a naozaj skoda, ze si "zakydkala" tie pekne knedle :), stacila omajda pod bokom kopka dzemu, inak naozaj pekny recept
@mijaita je uz doma? :)
boxik
Lievik je dobrá a zaujímavá huba a hovädzie s ním určite chutí. Ak by si však mala doma poľovníka čo si zmýli jeleňa s pasúcou kravou tak by si mohla robiť poľovnícke recepty aj bez lievika.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia