
Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.

Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)

Šalát z krabích tyčiniek
Rýchly, jednoduchý, samozrejme výborný šalátik vhodný aj ako príloha na studenú misu.

Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...

Bezlepkové snehové indiánky
Svieže indiánky s punčovou polevou neurazia ani tých najnáročnejších a sú lepšie ako z obchodu. Neveríte?...

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Medovníkovo-marcipánové guľky
Mnou vymyslený recept pri nečakanej návšteve. Pri mojom prvom pokuse som tým priam opila návštevu.

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Pudingovo-ryžová maškrta
Tento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou...

Mašle s lekvárovo-orechovou plnkou
Domáceho džemu mám dosť, hlavne, že "dvojhubkové" mašličky chutili domácim aj návšteve.

Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...

Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

Polomáčané keksíky bez lepku
Bezlepkové linecké cesto vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote postáť asi pol hodinu.

Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....

Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
Čokoládovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme...

Snehová romantika s čučoriedkami
Toto bol taký môj experiment s farbičkami, zmiešať len biele suroviny a oživiť ich dačim farebným,...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Pečená zelenina s cícerovým pyré
Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými zdravými receptami a postupne...

Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...

Skladaný pekáčik
Ako vyrobiť nedeľný obed ak vyberiete z mrazničky nesprávne mäso ... :o)

Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

Tatkova torta
Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po...

Jahodovo-ríbezľový nápoj
Vychladený, sýty nápoj, bohatý na bielkoviny... (468 kJ) Dvojnásobné množstvo s dodatočným ovocím je...

Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško
Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších,...