Foto: papkoska
Spojenie fašiangových pampúšikov a muffinov - toto je skvelý nápad z najnovšieho časopisu Apetit. Recept som si trochu upravila, veď ako by v pampúšikoch Zobraziť celý popisSpojenie fašiangových pampúšikov a muffinov - toto je skvelý nápad z najnovšieho časopisu Apetit. Recept som si trochu upravila, veď ako by v pampúšikoch mohol chýbať rum...
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190°C. Formu na muffiny si vyložíme košíčkami, z tohto množstva nám vyjde 12 muffinov. V jednej miske zmiešame cukor, preosiatu múku so sódou.
-
2
V druhej mise krátko prešľaháme vajcia, jogurt a rum. Postupne prilejeme k sypkej zmesi. Prilejeme aj roztopené maslo a lyžicou rýchlo spracujeme cesto. Pomer masla a jogurtu je možné aj zmeniť, stačilo by aj 100g masla a jogurtu by som dala jeden malý kelímok.
-
3
Cesto spracujeme len lyžicou, zbytočne ho nemiešame dlho, inak by zostalo po upečení tuhé.
-
4
Košíčky na muffiny naplníme do dvoch tretín cestom. Do každého pridáme lyžičku džemu.
-
5
Prekryjeme zvyšným cestom, pečieme 16-18 minút do zlatista.
-
6
Po upečení necháme trošku vychladnúť a posypeme cukrom.
-
7
Podávame s čajom alebo s horúcou čokoládou. Ak sa nejaké zvýšia, je možné ich aj uchovať v mrazničke.
Diskusia k receptu