Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom fotorecept
Foto: helena10
Zmes slovenského čerstvého ovocia v hrnčekovom kakaovom ceste s lahodným tvarohovým krémom. Aj vám určite bude chutiť.
Suroviny
Kakaovo-ovocné cesto: | |
4 ks |
|
4/5 hrnčeka |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
2,5 hrnčeka |
|
2 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
0,5 hrnčeka (nasekané) |
|
9/10 hrnčeka |
|
Ovocie čerstvé: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
15 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
50 ml (13 %) |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
Šľahačkovo-tvarohový krém: | |
200 ml (33 %) |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
700 g |
|
2 PL (dr.Oetker) |
|
0,5 hrnčeka vriaca (125 ml) |
|
Na zdobenie: | |
(čerstvé, mix) |
|
(lístky) |
|
Postup
-
1
Použitý hrnček má objem 250 ml a rozpínací vyšší plech má vnútorný rozmer 24 x 34 x 7 cm.
- 2
Očistené, odkôstkované ovocie nakrájam na kúsky (veľkosť je podľa vlastného gusta), okrem lesných čučoriedok a zalejem medovinou. Trochu jemne pretrasiem a nechám stáť. Druhy ovocia dávam podľa toho, čo je aktuálne doma... a množstvo podľa veľkosti ovocia, bez váženia.
- 3
Cesto: Celé vajcia vyšľahám so štipkou soli a cukrami do svetlej nadýchanej peny.
- 4
Vo väčšej miske vymiešam suché suroviny – múku, sódu, kakao, čokoládový prášok, nasekané orechy. Následne primiešam k sypkej zmesi olej a ovocie aj so šťavou. Premiešam. Nakoniec po častiach pridávam vaječnú zmes a lopatkou riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s ovocím.
- 5
Cesto rovnomerne rozotriem na plech 24 x 34 x 7 cm, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie až nad okraj.
- 6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Kontrolujem špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- 7
Teplý koláč natriem domácim jablkovo-citrónovým lekvárom.
- 8
Na prípravu krému ako prvé nasypem do menšej misky mletú želatínu, zalievam vriacou vodou a miešam až do rozpustenia želatíny a jej ochladenia.
- 9
Do väčšej nádoby vylejem studenú smotanu na šľahanie, pridám práškový cukor a vyšľahám. Pridám studený jemný tvaroh a všetko mixujem do spojenia. Nakoniec do vyšľahanej masy lejem tenším prúdom ochladenú vlažnú rozpustenú želatínu a všetko chvíľu šľahám na najväčších otáčkach.
- 10
Hotový krém nalejem na celý povrch vychladeného koláča a vyrovnám povrch. Na celú noc dávam do chladničky.
- 11
Na ďalší deň zákusok ozdobím a nakrájam. Dobrú chuť prajem!
- 12
Lesné čerstvé čučoriedky som zavárala aj na liek - s lyžicou alkoholu...
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu