Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. augusta 2023
Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept)
Foto: helena10

Zmes slovenského čerstvého ovocia v hrnčekovom kakaovom ceste s lahodným tvarohovým krémom. Aj vám určite bude chutiť.

Suroviny

Kakaovo-ovocné cesto:
4 ks
4/5 hrnčeka
štipka
1 bal.
2,5 hrnčeka
2 KL
2 PL
1 PL
0,5 hrnčeka (nasekané)
9/10 hrnčeka
Ovocie čerstvé:
4 ks
4 ks
15 ks
1 hrnček (250 ml)
50 ml (13 %)
Okrem toho:
 domáci
Šľahačkovo-tvarohový krém:
200 ml (33 %)
1 hrnček (250 ml)
700 g
2 PL (dr.Oetker)
0,5 hrnčeka vriaca (125 ml)
Na zdobenie:
 (čerstvé, mix)
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Použitý hrnček má objem 250 ml a rozpínací vyšší plech má vnútorný rozmer 24 x 34 x 7 cm.

  2. 2

    Očistené, odkôstkované ovocie nakrájam na kúsky (veľkosť je podľa vlastného gusta), okrem lesných čučoriedok a zalejem medovinou. Trochu jemne pretrasiem a nechám stáť. Druhy ovocia dávam podľa toho, čo je aktuálne doma... a množstvo podľa veľkosti ovocia, bez váženia.

  3. 3

    Cesto: Celé vajcia vyšľahám so štipkou soli a cukrami do svetlej nadýchanej peny.

  4. 4

    Vo väčšej miske vymiešam suché suroviny – múku, sódu, kakao, čokoládový prášok, nasekané orechy. Následne primiešam k sypkej zmesi olej a ovocie aj so šťavou. Premiešam. Nakoniec po častiach pridávam vaječnú zmes a lopatkou riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s ovocím.

  5. 5

    Cesto rovnomerne rozotriem na plech 24 x 34 x 7 cm, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie až nad okraj.

    Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Kontrolujem špajľou. Pečte podľa svojej rúry.

  7. 7

    Teplý koláč natriem domácim jablkovo-citrónovým lekvárom.

  8. 8

    Na prípravu krému ako prvé nasypem do menšej misky mletú želatínu, zalievam vriacou vodou a miešam až do rozpustenia želatíny a jej ochladenia.

  9. 9

    Do väčšej nádoby vylejem studenú smotanu na šľahanie, pridám práškový cukor a vyšľahám. Pridám studený jemný tvaroh a všetko mixujem do spojenia. Nakoniec do vyšľahanej masy lejem tenším prúdom ochladenú vlažnú rozpustenú želatínu a všetko chvíľu šľahám na najväčších otáčkach.

    Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový krém nalejem na celý povrch vychladeného koláča a vyrovnám povrch. Na celú noc dávam do chladničky.

  11. 11

    Na ďalší deň zákusok ozdobím a nakrájam. Dobrú chuť prajem!

  12. 12

    Lesné čerstvé čučoriedky som zavárala aj na liek - s lyžicou alkoholu...

Diskusia k receptu

helena10
Dievčatá, úprimná vďaka za nahliadnutie rcp a príjemné hodnotenie. Určite by som vás ponúkla koláčikom...🌞




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia