Pikantné krevetky na mangovo–avokádovom tartare

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Pikantné krevetky na mangovo–avokádovom tartare
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 ml
1 ČL
1 ČL
10 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
2 PL
10 lístkov
200 g




Postup

  1. 1

    Krevety marinujeme 30 minút. Vložíme ich do misky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pomarančovou šťavou, pridáme petržlenovú vňať, tabasco, lyžičku medu a morskú soľ.

  2. 2

    Mangovo-avokádový tartar: Mango, avokádo, pomaranč zbavíme šupky, očistíme, nakrájame na rovnaké malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu a jemne premiešame a necháme odležať.

  3. 3

    Krevety scedíme a na rozhorúčenej panvičke s olivovým olejom grilujeme asi päť minút.

Diskusia k receptu