Pikantné krevetky na mangovo–avokádovom tartare
Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krevety marinujeme 30 minút. Vložíme ich do misky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pomarančovou šťavou, pridáme petržlenovú vňať, tabasco, lyžičku medu a morskú soľ.
- 2
Mangovo-avokádový tartar: Mango, avokádo, pomaranč zbavíme šupky, očistíme, nakrájame na rovnaké malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu a jemne premiešame a necháme odležať.
- 3
Krevety scedíme a na rozhorúčenej panvičke s olivovým olejom grilujeme asi päť minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu