Môj recept na cheesecake, ktorý si zamilujete 🥰
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
300 g |
|
125 g |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
500 g |
|
400 g (18 %) |
|
3 PL |
|
(podľa vlastného výberu) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si v mixéri podrvíme sušienky na čo najjemnejšie kúsky. V miske so sušienkami zmiešame roztopené maslo tak, aby sme to mali rovnomerne premiešané, bez hrudiek. Pripravíme si plech, tortovú formu a sušienky s maslom vysypeme na plech. Sušienky utlačíme vo forme do rovnakej výšky a necháme v chladničke na cca 20min, kým si prichystáme ďalšiu časť.
- 2
Oddelíme bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielky dotuha, postupne pridáme med a žĺtky. Poriadne všetko premiešame.
- 3
Do penovej zmesi pridáme tvaroh, potom kyslú smotanu, Zlatý klas a opäť poriadne premiešame. Na záver pridáme práškový cukor s vanilkovým cukrom. Všetko premiešame a celú zmes vylejeme na vychladnuté sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a šup do rúry (zmes je redšia, tak sa nebojte).
- 4
Na dno rúry dáme plech s vodou, aby sa cheesecake nevysušil alebo po prípade nepopraskal. Rúru nastavíme na 150 °C s programom na pečenie hore aj dole a čakáme 40minút pokým vrch úplne nezhnedne, no nezľaknúť sa pohľadu naň v rúre, pretože po vytiahnutí z rúry sa povrch plnky upraví (klesne).
- 5
Chvíľku necháme cheesecake vychladnúť a môžme začať ukladať ovocie. Keď ho ozdobíme, dáme na noc do chladničky a podávame🙂 Dobrú chuť!!
Tiež cheesecake:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu