Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake Terka

terezka1994 - bez fotkyterezka1994, 23. januára 2021

Môj recept na cheesecake, ktorý si zamilujete ?

20
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
125 g
4 ks
4 PL
1 ks
1 ks
500 g
400 g (18 %)
3 PL
 (podľa vlastného výberu)




Postup

  1. 1

    Najprv si v mixéri podrvíme sušienky na čo najjemnejšie kúsky. V miske so sušienkami zmiešame roztopené maslo tak, aby sme to mali rovnomerne premiešané, bez hrudiek. Pripravíme si plech, tortovú formu a sušienky s maslom vysypeme na plech. Sušienky utlačíme vo forme do rovnakej výšky a necháme v chladničke na cca 20min, kým si prichystáme ďalšiu časť.

  2. 2

    Oddelíme bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielky dotuha, postupne pridáme med a žĺtky. Poriadne všetko premiešame.

  3. 3

    Do penovej zmesi pridáme tvaroh, potom kyslú smotanu, Zlatý klas a opäť poriadne premiešame. Na záver pridáme práškový cukor s vanilkovým cukrom. Všetko premiešame a celú zmes vylejeme na vychladnuté sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a šup do rúry (zmes je redšia, tak sa nebojte).

  4. 4

    Na dno rúry dáme plech s vodou, aby sa cheesecake nevysušil alebo po prípade nepopraskal. Rúru nastavíme na 150 °C s programom na pečenie hore aj dole a čakáme 40minút pokým vrch úplne nezhnedne, no nezľaknúť sa pohľadu naň v rúre, pretože po vytiahnutí z rúry sa povrch plnky upraví (klesne).

  5. 5

    Chvíľku necháme cheesecake vychladnúť a môžme začať ukladať ovocie. Keď ho ozdobíme, dáme na noc do chladničky a podávame? Dobrú chuť!!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia