Foto: terezka1994
Môj recept na cheesecake, ktorý si zamilujete ?
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Najprv si v mixéri podrvíme sušienky na čo najjemnejšie kúsky. V miske so sušienkami zmiešame roztopené maslo tak, aby sme to mali rovnomerne premiešané, bez hrudiek. Pripravíme si plech, tortovú formu a sušienky s maslom vysypeme na plech. Sušienky utlačíme vo forme do rovnakej výšky a necháme v chladničke na cca 20min, kým si prichystáme ďalšiu časť.
- 2
Oddelíme bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielky dotuha, postupne pridáme med a žĺtky. Poriadne všetko premiešame.
- 3
Do penovej zmesi pridáme tvaroh, potom kyslú smotanu, Zlatý klas a opäť poriadne premiešame. Na záver pridáme práškový cukor s vanilkovým cukrom. Všetko premiešame a celú zmes vylejeme na vychladnuté sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a šup do rúry (zmes je redšia, tak sa nebojte).
- 4
Na dno rúry dáme plech s vodou, aby sa cheesecake nevysušil alebo po prípade nepopraskal. Rúru nastavíme na 150 °C s programom na pečenie hore aj dole a čakáme 40minút pokým vrch úplne nezhnedne, no nezľaknúť sa pohľadu naň v rúre, pretože po vytiahnutí z rúry sa povrch plnky upraví (klesne).
- 5
Chvíľku necháme cheesecake vychladnúť a môžme začať ukladať ovocie. Keď ho ozdobíme, dáme na noc do chladničky a podávame? Dobrú chuť!!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu