Pstruh s mandľovým pestom fotorecept

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013
Pstruh s mandľovým pestom (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks každý po 350 g
50 g
20 g
10 g
Paštrnákové pyré:
500 g
30 g
30 g
200 ml
300 ml
1 ks
Mandľové pesto:
25 g
25 g
150 g
1 ks
20 g
15 g
10 g
2 g
5 g




Postup

  1. 1


    Pstruha zbavíme šupín a vyfi letujeme. Do kože spravíme zárezy. Osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený olej. Pridáme cesnak a tymian. Keď rybu pretočíme, pridáme maslo a rybu ním oblievame.

  2. 2


    Na masle zarestujeme cesnak a pridáme kocky paštrnáku. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a podlejeme vývarom. Uvarené rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme smotanou.

  3. 3


    Mandle opečieme a dáme do mažiarika spolu s bylinkami, koreninami, cesnakom, čili, nastrúhaným parmezánom a extra panenským olivovým olejom a utrieme jemné pesto. Doladíme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

denyany
Dobrého pstruha by som si dala hocikedy. a tohto duplom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia