Pstruh s mandľovým pestom fotorecept
			   Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013
		   
		   šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks každý po 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Paštrnákové pyré: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Mandľové pesto: | |
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 15 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    

Pstruha zbavíme šupín a vyfi letujeme. Do kože spravíme zárezy. Osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený olej. Pridáme cesnak a tymian. Keď rybu pretočíme, pridáme maslo a rybu ním oblievame.- 2
 
Na masle zarestujeme cesnak a pridáme kocky paštrnáku. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a podlejeme vývarom. Uvarené rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme smotanou.- 3
 
Mandle opečieme a dáme do mažiarika spolu s bylinkami, koreninami, cesnakom, čili, nastrúhaným parmezánom a extra panenským olivovým olejom a utrieme jemné pesto. Doladíme citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu