Pstruh s mandľovým pestom fotorecept
Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks každý po 350 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| Paštrnákové pyré: | |
| 500 g |
|
| 30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 200 ml |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| Mandľové pesto: | |
| 25 g |
|
| 25 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 15 g |
|
| 10 g |
|
| 2 g |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1

Pstruha zbavíme šupín a vyfi letujeme. Do kože spravíme zárezy. Osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený olej. Pridáme cesnak a tymian. Keď rybu pretočíme, pridáme maslo a rybu ním oblievame.- 2

Na masle zarestujeme cesnak a pridáme kocky paštrnáku. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a podlejeme vývarom. Uvarené rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme smotanou.- 3

Mandle opečieme a dáme do mažiarika spolu s bylinkami, koreninami, cesnakom, čili, nastrúhaným parmezánom a extra panenským olivovým olejom a utrieme jemné pesto. Doladíme citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu