Pstruh s mandľovým pestom fotorecept
Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 31. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks každý po 350 g |
|
|
|
|
|
50 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
|
|
Paštrnákové pyré: | |
500 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
200 ml |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
Mandľové pesto: | |
25 g |
|
25 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
15 g |
|
10 g |
|
2 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Pstruha zbavíme šupín a vyfi letujeme. Do kože spravíme zárezy. Osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený olej. Pridáme cesnak a tymian. Keď rybu pretočíme, pridáme maslo a rybu ním oblievame.- 2
Na masle zarestujeme cesnak a pridáme kocky paštrnáku. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a podlejeme vývarom. Uvarené rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme smotanou.- 3
Mandle opečieme a dáme do mažiarika spolu s bylinkami, koreninami, cesnakom, čili, nastrúhaným parmezánom a extra panenským olivovým olejom a utrieme jemné pesto. Doladíme citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu