Robím ju často, možno s vlašákmi by bola lepšia, ale tie žiaľ nemôžem. Kto nepôjde autom, môže samozrejme pridať viac brandy.
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g (alebo iný s modrou plesňou) |
|
100 g |
|
50 g nasekané |
|
20 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mandle nasucho opražiť na panvici.
- 2
Do mixéra dať nivu, tvaroh, opražené mandle, brandy. Všetko zmixovať. Ak je zmes priveľmi hustá, možno zriediť trochou bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany, ale väčšinou netreba. (Prípadne zvýšiť množstvo brandy.) Soľ už nepridávam, niva je dostatočne slaná.
- 3
Natrieť na chlebík, najlepšie čerstvý a domáci, ozdobiť trochou petržlenovej vňate a pochutnať si.
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár k receptuPridaj komentár k receptu: