
Pikantný rýchly dezert z čerstvých jahôd
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Dyňa plnená ryžovou zmesou
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po...

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Maslové sušienky
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Neskôr pridáme soľ, vajíčko a žĺtok. Nakoniec...

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou
Lavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil....

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Adventný veniec
moj syncek potreboval kusok vianoc do skolky, tak sme spolu spravili vencek s medovnikoveho cesta.

Kysnuté špaldovo-ražné lekvárové koláče
Mám veľmi rada chuť ražnej múky a preto ju rada kombinujem s inými múkami, či už nasladko alebo naslano...

Rebarborový džem s bazou
Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Naša šošovicová polievka
Suroviny uvádzam len orientačne, môžete si ich podľa vôle meniť, nič tým nepokazíte :)

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

Amaretto zo slivkových kôstok
Rozmýšľal som, ako využiť kôstky zo sliviek, ktoré mi zostali po varení lekváru. Našiel...

Smažený mazanec
Protože jsem se v dětství naučil mít úctu k jídlu , tak se snažím s ním hospodařit...

Polievka z azuki fazuliek z MioMatu
Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)

Veľkonočné mini Pavlovky
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.

Trojkráľový koláč s čokoládou
Dnes, na Troch kráľov, v krajine, kde žijem, teda vo Švajčiarsku, rodičia od rána okupujú pekárne s cieľom zohnať pre deti trojkráľový koláč....

Citrónovo-medové guľôčky pre deti
Citrón a med je ideálna kombinácia a tieto guľôčky chutia skvelo....

Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké...

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...