Černicovo ríbezľový koláč fotorecept

ingova - fotkaingova, 10. septembra 2014
Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept)
Foto: ingova

Ľahučký ako páperie

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1/2 hrnček
1 hrnček
1 ks
 na zdobenie
 alebo iné malé ovocie




Postup

  1. 1

    Hrubú a polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva

    Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme cukor, olej, mlieko a vajce.

    Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč vysteliem papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na plech.

    Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Černice a ríbezle umyjeme.Ríbezle som mala zmrazené. Poukladáme na cesto.

    Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vložíme do horúcej rúry a upečieme. 25-30 minút na 180 C. Ozdobíme vychladnuté pr. cukrom alebo šlahačkou a čokoládou.

    Černicovo ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia