Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...
Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...
Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...
Zabíjačková koštovka
Na večer, keď sa všetky práce okolo zabíjačky skončili, my ženy sme mali upratané, ...
Jablkové knedličky s orechami
Musela som minúť jablká, ktoré mi znami doniesli. Tak som v kartičkách vyhrabala tento recept,...
Rybacia polievka so zeleninou
Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na...
Hrachový prívarok so zelerom
Suchý hrach preberieme, umyjeme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň pridáme...
Kokosová pochúťka
Tento receptik som spravila, keď som čakala svoju sestru, kým príde na Slovensko na dovolenku......
Feniklový šalát
Ďalší recept Adamovej diety ;-) Fenikel milujem v kombinácii s pomarančom, ale aj táto nová chuť...
Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Malé kokosové šialenstvo
Bol to môj prvý cukrársky pokus, maličkosť ale chutná, sladká a hlavne jednoduchá. Na...
Namol kurča
Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo...
Cestovina so syrovou omáčkou
recept na velmi chutnú a rýchlo pripravenú omáčku na cestoviny. Často ju varievam, každému chutí....
Cícerová nátierka
Ľahká cícerová nátierka, vhodná k pečivu alebo len ako dip k zeleninke.
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...
Čerešňovo-jahodový kysnutý koláč s mrveničkou
V lete som si dala do mrazničky vykôstkované čerešne na strúdľu. Tentoraz som z nich...
Dusený pór
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to...
Odpaľované veterníčky bez lepku
Odpaľované veterníčky bez lepku? Odpaľovaného cesta sa veľa ľudí bojí, o bezlepkovom nehovoriac. My dlhodobo...
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....
Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...
Koňakové trubičky
Drobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov...
Zemiakové lúpačky
Jenoduché, lacné a veľmi chutné jedlo. najlepšie chutia počas leta, keď je dostatok čerstvej...
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...