
Jednoduchá ryža s tuniakom
Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma....

Smotanové tortičky s údeným pstruhom
Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

Parmezánové košíčky
Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

Pikantné tekvicové jadierka
Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.

Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

Valentínske krupicové srdiečka
Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

Arašidové karí s kaprom
Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje
Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá....

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.

Pražená quinoa
Určite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe?...

Nepečený cheesecake s čokoládou
Tento recept som si vymyslela, cheesecake bol chutný a zmizol rýchlosťou.

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Hokkaido polievočka s pomarančovou šťavou a so zázvorom
Tento recept mi posunula kamarátka Majka práve keď som bola chorá a veru s tým zázvorom a pomarančovou šťavou to bol skvelý liek na moju virózu....

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou
Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky...

Čerešňový koláč z lístkového cesta
Z tohto koláča si môžete jednotlivé kúsky rovno odtŕhať rukou.