Čokoládové pokušenie
Aztécky kráľ Montezuma považoval kakao za vzácnejšie než zlato. Podľa jeho meradla majú teda tieto čokoládové kocky cenu malého pokladu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vyhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Čokoládu polámte na kúsky a vložte ich do kastrolika.
- 2
Pridajte maslo alebo margarín a na miernom plameni čokoládu s tukom zohrejte. Kastrolik odoberte a čokoládovú zmes nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešajte vajce, cukor, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva a vymiešajte hladké cesto.
- 3
Pečiaci papier vložte do malej obdlžnikovej formy s rozmermi asi 20x30 cm. Cesto nalejte do formy a pečte asi 20 minút na strednej priečke rúry.
- 4
Pripravte si polevu: horkú a bielu čokoládu nasekajte nahrubo a posypte nimi ešte teplý korpus. Nakoniec polevu rozotrite tak, aby vyniklo nepravidelné mramorovanie. Múčnik položte na mriežku a nechajte vychladnúť. Potom ho nakrájajte na kocky.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu