Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové pokušenie

wendy11 - bez fotkywendy11, 11. novembra 2017

Aztécky kráľ Montezuma považoval kakao za vzácnejšie než zlato. Podľa jeho meradla majú teda tieto čokoládové kocky cenu malého pokladu.

20
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
100 g (alebo margarín)
3 ks
1 a 1/2 dl
1/2 PL
2 dl
1 PL
Poleva:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vyhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Čokoládu polámte na kúsky a vložte ich do kastrolika.

  2. 2

    Pridajte maslo alebo margarín a na miernom plameni čokoládu s tukom zohrejte. Kastrolik odoberte a čokoládovú zmes nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešajte vajce, cukor, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva a vymiešajte hladké cesto.

  3. 3

    Pečiaci papier vložte do malej obdlžnikovej formy s rozmermi asi 20x30 cm. Cesto nalejte do formy a pečte asi 20 minút na strednej priečke rúry.

  4. 4

    Pripravte si polevu: horkú a bielu čokoládu nasekajte nahrubo a posypte nimi ešte teplý korpus. Nakoniec polevu rozotrite tak, aby vyniklo nepravidelné mramorovanie. Múčnik položte na mriežku a nechajte vychladnúť. Potom ho nakrájajte na kocky.

Diskusia k receptu

strucik
Koľko je to "2 dl múky"? Akože decilitre? Ako to mám odmerať? Naplniť dvojdecák múkou? Nie je to nejaký preklep?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia