Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová

Hlavné jedlá

Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu....

prazdny

Citrónové kura na višňovej redukcii so zapekaným karfiolom

Kuracie mäso

U nás doma sa kuratenka pripravujú dosť často. Máme ich radi na všelijaké spôsoby. Tento...

prazdny

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom

Bezmäsité jedlá

Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...

prazdny

Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou

Hlavné jedlá

Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...

prazdny

Veľkonočný venček

Koláče

Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.

prazdny

Dubáčikovica

Polievky

Polievky z hríbov sú veľmi u nás obľúbené. Najčastejšie ich pripravujem, keď sa nám žiada zmena....

prazdny

Jablková torta

Torty

Velmi jednoduchá a dobrá.

prazdny

Brownies dekoratívne

Koláče

Polovinu hořké čokolády nasekáme nahrubo. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a na pánvi je opražíme na lžíci...

prazdny

Kukuričné mafiny s lososovou plnkou

Večera

V mise zmiešame hladkú, kukuričnú múku, soľ, korenie a prášok do pečiva. V...

prazdny

Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou

Dezerty

Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

prazdny

Králičie (nielen) obličky čchao

Hlavné jedlá

Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.

prazdny

Slivková torta

Torty

Upečená podľa staršieho receptu. Slivky čerstvé, cesto z odmerky, s detskou krupicou, krém...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Srdiečkový

Koláče

Slavili sme sviatok.

prazdny

„Bryndzáky“ trochu inak

Hlavné jedlá

„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

prazdny

Cuketová krémová polievka

Polievky

Cuketu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu a plátky cesnaku, ...

prazdny

Dvojpapriková polievka

Cestoviny

Inšpirovala som sa receptom od @Diambulky . Pridala som akurát jednu papriku navyše a obrie halušky....

prazdny

Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom

Hlavné jedlá

Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....

prazdny

Brokolicová polievka so šunkovými rezancami

Polievky

Tento recept vymyslela moja mama a tak mi zachutil, že ho varím svojej rodine. Je...

prazdny

Bravčové špajle s cherry paradajkami a čili omáčkou

Bravčové mäso

Leto sa začína, a aký by to bol začiatok bez prvej letnej grilovačky. Grilovanie je...

prazdny

Francúzsky toast s tofu a ovocím

Dezerty

Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....

prazdny

Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou

Koláče

Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....

prazdny

Pečený losos s pistáciovou krustou

Hlavné jedlá

Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

prazdny

Šalát Bejrút

Šaláty

Tento recept niekedy velmi davno hovoril v TV moderator Jan Rosak. Vtedy som si ho zapisala,...

prazdny

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

Bezmäsité jedlá

Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

prazdny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Cestoviny

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

prazdny

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Hlavné jedlá

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...