Tarte tatin s vanilkovou zmrzlinou
Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Potrebujeme aj: 1 veľkú formu alebo 4 malé tortové košíčky
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Umyjeme a ošúpeme jablká, pokrájame ich na 12 kúskov.
- 2
Cesto vykrojíme do tvaru formy. Formu vymastíme maslom a posypeme cukrom. Uložíme nakrájané jablká, zakryjeme lístkovým cestom a pečieme v rúre asi 20 minút.
- 3
Vyberieme a necháme vychladnúť 5 minút. Koláč vyklopíme na tanier tak, aby boli jablká navrchu. Podávame s kopčekom zmrzliny.
- 4
NÁŠ TIP: Z cukru urobíme karamel a dáme do formy, čím sa čas pečenia skráti o 5 minút. Pozor na pripálenie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu