Tarte tatin s vanilkovou zmrzlinou

Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Tarte tatin s vanilkovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Potrebujeme aj: 1 veľkú formu alebo 4 malé tortové košíčky

Suroviny

4 ks
100 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Umyjeme a ošúpeme jablká, pokrájame ich na 12 kúskov.

  2. 2

    Cesto vykrojíme do tvaru formy. Formu vymastíme maslom a posypeme cukrom. Uložíme nakrájané jablká, zakryjeme lístkovým cestom a pečieme v rúre asi 20 minút.

  3. 3

    Vyberieme a necháme vychladnúť 5 minút. Koláč vyklopíme na tanier tak, aby boli jablká navrchu. Podávame s kopčekom zmrzliny.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Z cukru urobíme karamel a dáme do formy, čím sa čas pečenia skráti o 5 minút. Pozor na pripálenie.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha