Drobné pečivo
Drobné pečivo

Bezlepkové išelské tortičky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 19. apríla 2023. Komerčný recept.

Skvelý dezert vhodný nielen počas Vianoc.

40
porcií

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
200 g
60 g mleté
1 bal.
Plnka:
200 ml
1 bal.
1 bal.
140 g
180 g
2 PL mleté
1,5 PL
Okrem toho:
100 g
30 g
 (na podsýpanie)




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme cca 2 hodiny v chladničke odpočívať.

  2. 2

    Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C približne 10 minút.

  3. 3

    Z mlieka, vanilínového cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame 20 g rastlinného tuku. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vyšľaháme zvyšný rastlinný tuk (120 g) s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme orechy a rum.

  5. 5

    Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme krém na koliesko a prikryjeme druhým kolieskom, ktorý sme poliali polevou z čokolády a rastlinného tuku. Môžeme ozdobiť cukrárskymi posypmi, lentilkami, kokosom alebo orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia