Bezlepkové išelské tortičky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Skvelý dezert vhodný nielen počas Vianoc.
porcií
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
60 g mleté |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
140 g |
|
180 g |
|
2 PL mleté |
|
1,5 PL |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
30 g |
|
(na podsýpanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme cca 2 hodiny v chladničke odpočívať.
- 2
Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C približne 10 minút.
- 3
Z mlieka, vanilínového cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame 20 g rastlinného tuku. Necháme vychladnúť.
- 4
Vyšľaháme zvyšný rastlinný tuk (120 g) s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme orechy a rum.
- 5
Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme krém na koliesko a prikryjeme druhým kolieskom, ktorý sme poliali polevou z čokolády a rastlinného tuku. Môžeme ozdobiť cukrárskymi posypmi, lentilkami, kokosom alebo orechmi.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu