Marhuľový koláč s omáčkou
Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
16
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
3 ks veľkost M |
|
6 ČL (alebo rozmixované čerstvé marhule) |
|
6 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
Omáčka: | |
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, vajcia, maslo a marhuľový džem dáme spolu do misky a pridáme sódu bikarbónu zamiešanú v pol hrnčeku mlieka, štipku soli, všetko spolu zmiešame varechou. V žiadnom prípade nepoužívame kuchynský robot.
- 2
Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 – 28 cm. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C 40 – 45 minút. Kým koláč upečieme, dáme do hrnčeka všetky suroviny na omáčku a varíme asi 2 minúty.
- 3
Po vytiahnutí koláča z rúry ho nahusto popicháme vidličkou a oblievame omáčkou. Koláčom pohybujeme dovtedy, kým omáčka do koláča nevsiakne. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou alebo ovocnou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu