Marhuľový koláč s omáčkou

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
Marhuľový koláč s omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
16
porcií
10 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka
1 hrnček
3 ks veľkost M
6 ČL (alebo rozmixované čerstvé marhule)
6 ČL
1/2 hrnčeka
štipka
1 ČL
Omáčka:
1 ČL
1 ČL
500 ml
1/2 hrnčeka
1 hrnček
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, vajcia, maslo a marhuľový džem dáme spolu do misky a pridáme sódu bikarbónu zamiešanú v pol hrnčeku mlieka, štipku soli, všetko spolu zmiešame varechou. V žiadnom prípade nepoužívame kuchynský robot.

  2. 2

    Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 – 28 cm. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C 40 – 45 minút. Kým koláč upečieme, dáme do hrnčeka všetky suroviny na omáčku a varíme asi 2 minúty.

  3. 3

    Po vytiahnutí koláča z rúry ho nahusto popicháme vidličkou a oblievame omáčkou. Koláčom pohybujeme dovtedy, kým omáčka do koláča nevsiakne. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou alebo ovocnou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia