Jogurtovo-mandľový koláč s ringlotami fotorecept
Foto: sisinkacik
Na strome milión ringlôt, a tak vznikol takýto koláčik, dúfam, že osloví aj Vás :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Začneme tým, že si dáme rozpustiť maslo, aby nám trochu vychladlo.
-
2
Zmiešame suché ingrediencie. Akú múku použijete je vlastne na vás. Ja som použila zmes celozrnej a špaldovej hladkej.
-
3
Vymixujeme mokré ingrediencie. Amaretto pridáme podľa chuti. Aj množstvo medu je orientačné, nemusíme ho tam ani pridať, ale ja milujem chuť medu v koláčoch. Nakoniec pridáme vychladnuté maslo.
-
4
K suchým ingredienciám pridáme mokré a len zľahka premiešame, tak ako pri muffinoch. Vznikne také polotuhé cesto. Bohužiaľ tohto fotku nemám, omylom som urobila video :D
- 5
Ringloty nakrájame.
- 6
Polovicu dáme do vymazanej a vymúčenej formy.
- 7
Na to rozotrieme cesto. Dáme druhú polovicu ringlôt, bohato zasypeme cukrom a mandľami. Určite by sa dala pridať aj škorica, alebo čo má kto rád. Pečieme pri 190 stupňoch 30 - 35 minút, treba sledovať a skúsiť špajľou.
- 8
Podávame s bohatou porciou kyslej smotany alebo ešte teplý s porciou zmrzliny. Dobrú chuť :)
- 5
Diskusia k receptu