Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Trikrát P s morčacinkou

Hlavné jedlá

Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...

prazdny

Bezlepkový toast s domácim hummusom

Bezmäsité jedlá

Na dobrý štart do nového dňa treba kvalitné a výživné raňajky. Čo tak pripraviť si domáci hummus na chrumkavom bezlepkovom toaste?...

prazdny

Veľkonočné vajíčka

Bravčové mäso

Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.

prazdny

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

prazdny

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

Dezerty

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

prazdny

Krevety na mexický spôsob

Hlavné jedlá

Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...

prazdny

Mandľovo-jablkový koláč (Coca de poma amb panses)

Koláče

Jednoduchý koláč katalánskych babičiek.

prazdny

Plnený pstruh

Hlavné jedlá

Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

prazdny

Kakaovo-biele muffiny

Dezerty

Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju...

prazdny

Malinový džem s čokoládou

Dezerty

Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

prazdny

Tekvicové šatôčky

Koláče

Šatočky z lístkového cesta poznáme všetci. Ale keďže k jeseni pre mňa neodmysliteľne patria jedlá z...

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Crème caramel s jahodami a so sektom

Dezerty

Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....

prazdny

Rezancová polievka

Cestoviny

Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla!...

prazdny

Pestrý ovocný koláč

Dezerty

Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...

prazdny

Fánky

Koláče

vždy ked su faršangy unás uspejú, ale robievam ich aj ked máme nanich chut. Pol kgpolohrubej múky,...

prazdny

Poleva na kokosové-medové rezy

Dezerty

Tento recept sme zdedili po našej babičke . recept na cesto doplním časom

prazdny

Koktejl pán Zdravý

Nápoje

Čo doodať k tomu, že je zdravý :D

prazdny

Megasušienka s kúskami čokolády

Koláče

Maslo si rozpustime. Do masla vmiesame cukor. Nechame zmes vychladnut, aby nebola horuca, ...

prazdny

Kukuricová polievka s kôprom

Bezmäsité jedlá

Rýchla polievka bez použitia bujónu a vegety.

prazdny

Lahodné zavináče

Slané chuťovky

Recept novodobých mamičiek :)

prazdny

Špenátové koláče

Bezmäsité jedlá

Jeden jarný koláč mám od priateľky.

prazdny

Knedlíčky s čiernym korením

Bezmäsité jedlá

Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...

prazdny

Kapustové závitky v anglickej slanine

Bravčové mäso

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...

prazdny

Údené mäso na keli

Bravčové mäso

Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...

prazdny

Fit raňajkový flapjack (granola bar)

Raňajky

Pre tých, ktorí podobne ako ja chcú jesť pravidelne ovsené vločky, no v inej forme im nechutia a zároveň sa chcú vyhnúť zbytočným prísadám v komerčných produktoch....

prazdny

Ovocné mafiny ako ovečky

Koláče

Tieto mafinky určite rozveselia malých aj veľkých kúpačov. Pohrajte sa pri pečení s vašimi ratolesťami a...

prazdny

Zelená kaša zemiaková

Bezmäsité jedlá

Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

prazdny

Tvarohovo-kalerábová nátierka

Bezmäsité jedlá

Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...