Trikrát P s morčacinkou
Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...
Bezlepkový toast s domácim hummusom
Na dobrý štart do nového dňa treba kvalitné a výživné raňajky. Čo tak pripraviť si domáci hummus na chrumkavom bezlepkovom toaste?...
Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...
Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...
Kakaovo-biele muffiny
Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Tekvicové šatôčky
Šatočky z lístkového cesta poznáme všetci. Ale keďže k jeseni pre mňa neodmysliteľne patria jedlá z...
Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....
Crème caramel s jahodami a so sektom
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....
Rezancová polievka
Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla!...
Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...
Poleva na kokosové-medové rezy
Tento recept sme zdedili po našej babičke . recept na cesto doplním časom
Megasušienka s kúskami čokolády
Maslo si rozpustime. Do masla vmiesame cukor. Nechame zmes vychladnut, aby nebola horuca, ...
Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...
Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...
Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...
Fit raňajkový flapjack (granola bar)
Pre tých, ktorí podobne ako ja chcú jesť pravidelne ovsené vločky, no v inej forme im nechutia a zároveň sa chcú vyhnúť zbytočným prísadám v komerčných produktoch....
Ovocné mafiny ako ovečky
Tieto mafinky určite rozveselia malých aj veľkých kúpačov. Pohrajte sa pri pečení s vašimi ratolesťami a...
Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...
Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...