Medovníčky

pehavcek - bez fotkypehavcek, 1. decembra 2011

Tento recept som uz davno vycitala v jednom casopise, vyskusala som ho a stal sa mojim najoblubenejsim receptom na medovnicky,, po upeceni su hned Zobraziť celý popisTento recept som uz davno vycitala v jednom casopise, vyskusala som ho a stal sa mojim najoblubenejsim receptom na medovnicky,, po upeceni su hned makke a nestvrdnu, maju vybornu chut.........

40 minút
príprava
3az 5 minút
na 180 °C

Suroviny

40dkg
16dkg
1 mala lyzicka
pol lyzicky
pol lyzicky
2ks
12dkg
5dkg
na potretie




Postup

  1. 1

    Vsetky sypke suroviny preosejeme, pridame rozpusteny med spolu s herou, vajicka a vypracujeme hladke cesto, ktore prikrijeme mikrotenovym sackom a nechame 24hod odlezat.

  2. 2

    NA druhy den premiesime, vyvalkame asi na 3mm, viac nie lebo pri peceni napuchnu, vykrajujeme rozne tvary, pred pecenim potrieme vajickom, pecieme do zlatoruzova asi 3 az 5min.

  3. 3

    Po vychladnuti mozeme zlepovat s lekvarom, alebo ozdobit polevou.

Diskusia k receptu

marika36
môžem sa opytat, prečo je dobre medovnikove cesto prikrit mikrotenovym sačkom, počujem to 1x, dakujem
trencanka
Aby cesto neobschlo. Ak by sa niekedy stalo, ze cesto obschne, staci ho zabalit do vlhkej utierky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia