
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

BeBe buchta
Tento koláč robievam len výnimočne na Veľkú noc, Vianoce a narodeniny mojich deti.

Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.

Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...

Dezert Aljaška s bielkovým snehom
Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, múku a vymiešame. Z bielkov a zo soli...

Vláčny zemiakový chlieb s bylinkami
Voňavý bylinkový chlebík, z ktorého si každý môže odtrhnúť svoj malý hebký kúsok.

Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

Vianočné keksíky s pomarančom
Tieto keksíky chutia veľmi dobre a zvlášť s polevou. Je to upravený recept z knihy Lahodná...

Vianočná nepečená torta
Mascarpone zmiešame s mäkkým tvarohom, kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Kto má rád, môže...

Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....

Šalátovo-uhorková svieža polievka (vegánsky recept)
Od babky sme dostali kopec šalátu, tak som urobila túto ľahkú a prekvapivo lahodnú jarnú polievku,...

Brokolicová polievka s cviklovými listami
Fantastická polievka z "hrnček var". Rýchla, zdravá, hotová stlačením tlačítka.

Bliny s kaviárom
Na špeciálnu príležitosť, pre špeciálnych hostí alebo na ohúrenie tvojho rande.

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....

Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá...

Konopná nátierka
Kupujem na trhu a bylinky a ako to zvykom byva, ludia tu maju dobru naladu a...

Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...