Jablkový dezert
Jablkový dezert

Jablíčko s ořechovým máslem a semínkama

mijaita - fotkamijaita, 25. septembra 2019
Jablíčko s ořechovým máslem a semínkama
Foto: mijaita

Nepeču ale občas mě navečer honí mlsná. Skvělá kombinace jablíčka a burákového másla. I s nutelou, nebo čokoládovou pomazánkou je výborný, osvěžující mls. Zobraziť celý popisNepeču ale občas mě navečer honí mlsná. Skvělá kombinace jablíčka a burákového másla. I s nutelou, nebo čokoládovou pomazánkou je výborný, osvěžující mls. A rychlý!

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

 veľké
 (s kúskami orieškov)




Postup

  1. 1

    Jablko nakrájíme na silnější kolečka a vykrajovátkem nějakým kulatým, vykrojíme jadřince.

  2. 2

    Kolečka pomažeme změklým burákovým máslem, ve kterém jsou kousky buráků.

  3. 3

    Posypeme chia semínkama a ozdobíme semínkama z granátového jablíčka.

  4. 4

    Zbylá semínka smíchám s pokrájeným zbylým jablkem, posypu chia a vmíchím do jogurtu. 2 dobroty během chvilky.

Diskusia k receptu

dvorka
Trvalo mi chvíľu kým som pochopila že ten veľký veniec je vlastne plátok jablka s vykrojeným jaderníkom :)
Ja by som toto nejedla, nakoľko nutele a arašidovému maslu sa vyhýbam. (Ako 5 ročná som sa nutely prejedla.) Ale obrázok je úchvatný. Ja v posledných pár dní zajedám jablko jogurtom. Mohla by som takto naarandžovať svoju večeru takto. Vďaka za tip. Nedalo mi, musela som pridať svoj koment.
mijaita
@dvorka naopak, za ten komentar ti dekuji! Jsem sama prekvapena, kolik lidi a to i z meho okoli, burakove maslo ani neutelu neji. Ja nejsem na sladke, tohle jen obcas kdyz me honi mlsna, Burakove maslo s kouskama orechu (kupuju v BIO prodejne) pouzivam do nekterych exotickych jidel a proto ho mam. Nijak nedobre mi neprijde. Tak proc? Kvuli palmovemu oleji, ktery je jednak ve vsem kolem nas a druhak v mnozstvi, ktere snim, je naprosto zanedbatelne?
Urcite se jablicko muze namazat cimkoliv!! Treba i naslehanym tvarohem, cokoladou (to zas nemusim ja), nebo i marmeladou s jogurtem atd, co koho napadne.
siuuu
páči sa mi nápad - aj keď tiež veľmi neholdujem týmto maslám v "surovom" stave - ale arašidové maslo používam do pečenia a varenia, takže ak ho budem mať doma tak vyskúšam - ja som si na prvý pohľad myslela, že je to upečený plátok jablka a ozdobený - pripomenulo mi to koláčiky, čo som robila na Veľkú noc


mijaita
@siuuu ale vzdyt jablicko je uz v nazvu a v popisu!? :-) Kolacky mas krasne, ale ja nepecu. Obcas mam na neco chut a tak si udelam neco jako to jablicko. Nekdy i palacinku, jen maslo a skoricovy cukr a podobne jednoduchosti.
garanco
@mijaita (26.9.2019 09:10)

Keby si tak večer odskočila k nám s takýmto jabĺčkom, veľmi by si ma potešila, mňa tiež večer prenasledujú sladké chute... Musím vyskúšať, keď kúpim nutelu:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia