Foto: archaa
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 ml |
|
100 g alebo 1dl oleja |
|
2 ks |
|
500 g |
|
1/2 kocky alebo 1 balíček sušeného |
|
2 PL alebo obycajny krystalovy |
|
1/2 ČL |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
100 g |
|
8 PL |
|
6 PL |
|
100 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť.
- 2
Rozvaľkáme na doske na obdlžnik.Mak rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát. Marcipán rozvaľkáme, položíme na makovú vrstvu a stočíme ako závin.
- 3
Nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme v rúre asi 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.
- 4
Robila som aj hrozienkové. Na plnku potrebujeme: 5 lyžíc hrozienok, 4 lyžice škorice, 8 lyžíc cukru krupicového Škoricu rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát, navrstvíme hrozienka, ktoré sme predtým namočili, neskôr scedili a nechali odkvapkať.
- 5
A aj kakaovo-čokoládové. Na plnku potrebujeme: 80g roztopeného masla, 4 lyžice kakaa, 8 lyžíc hnedého cukru, 50g nasekanej čokolády Kakao rozmiešame s cukrom a maslom. Touto zmesou potrieme plát a stočíme ako závin. Nožom nakrájame kúsky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanou čokoládou a dáme upiecť ako píšem v recepte
- 6
A tu sú všetky pokope..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu