Foto: sandriw
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, čo je fermentovaná sójová pasta. Miso sa považuje za Zobraziť celý popisRôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, čo je fermentovaná sójová pasta. Miso sa považuje za jednu z najzdravších potravín, ktorá vraj dokáže ochrániť aj pred chorobou z ožiarenia. Existuje niekoľko druhov, podľa toho, čo sa do zmesi pridáva, ale v zásade sa rozdeľujú na biele, červené a zmiešané. Ja som použila genmai miso (pridáva sa hnedá ryža), ktoré patrí k tým tmavšieho zafarbenia. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/
príprava
Suroviny
1 menší ks |
|
250 ml |
|
1/2 ČL (instantný |
|
2 PL (japonské ryžové víno) |
|
2 PL (fermentovaná sójová pasta) |
|
|
Postup
-
1
Baklažán prekrojíme na polovicu a potom každú časť pozdĺžne na 4 „mesiačiky“. Vložíme do studenej vody na cca 15 min, aby sme sa zbavili prípadnej horkosti. Mrkvu ošúpeme na nakrájame na hrubšie kolieska.
- 2
V hlbšom kastróle ohrejeme vodu, nasypeme dashi granule a necháme rozpustiť. Pridáme mirin a premiešame. Pridáme miso pastu a miešame, kým sa nerozpustí.
- 3
Do omáčky v jednej vrstve poukladáme osušené mesiačiky baklažánu. Pomedzi môžeme pridať mrkvu, Na povrch umiestnime alobal, ktorý zabezpečí, že sa baklažán bude variť rovnomerne. Varíme 10 minút, potom mesiačiky obrátime na druhú stranu a varíme cca 5 min, alebo kým nie je baklažán dostatočne mäkký.
- 4
Podávame s uvarenou neosolenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu