
Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob
Ázijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín,...

Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept je špecifický svojou jednoduchosťou a fantastickým výsledkom :)

Jablčník so škoricovou polevou
V duchu hesla "Ani jablko nazmar" som sa pustila do boja s ďalšími jablkami voľne pohodenými na...

Hrnčekový koláč s jogurtom
ďalšia hrnčeková rýchlovka. Super, keď máte v chladničke veľa jogurtov :D

Hrnčekový mrkvový koláč bez cukru
Hľadala som recept na mrkvový koláč, do ktorého nejde cukor. Keďže sa mi to nepodarilo,...

Nakličovanie semien
Pred troma dňami som si kúpila keramickú súpravu na nakličovanie semien a hneď som sa pustila do...

Rožky z tvarohového cesta
Tieto rožteky sú vhodné ku kávičke, kakau alebo aj mlieku. Sú veľmi ľahučké, mäkučké...

Fašiangové vyprážané ruže
Jelenik sem dala recept na netradičné vyprážané hviezdy. Preto že ho nikdy nerobila, dovolila som si oprášiť...

Čokoládové kolieska od Ivetky
Recept mám od jednej mojej známej. Skoro vždy si napíšem aj meno od koho recept mám,...

Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...

Knedličky do polievky III.
Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám....

Prvý kváskový chlieb
Na najlepší chlebík stačí múka, voda a soľ. Aj ja som doteraz pridávala kvasnice, ...

Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.

Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej...

Kuracie prsia na prírodno so zelenou zeleninou
Recept je od Jamieho Olivera z knihy "15 minutes meals".

Boršč po slovensky
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a...

Bezlepkové corn tortillas - kukuričné placky
Tieto kukuričné placky som si objednávala v internetovom obchode, a keď nám teraz zostali varené zemiaky,...

Kuracie mäso v marináde
Kyslá smotana alebo jogurt sú veľmi vďačnou surovinou do marinády. Mäso zjemnia a podporia jeho chuť....

Bábovka z domácej pekárne
Ja pečiem pre mojich chlapov veľmi rada, no nie vždy keď oni majú chuť mám práve...

Mini bábovky s citrónovou polevou
Cesto: Do peny vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky, kôru...

Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou
Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak...

Opatance
Opatance a lokše - dve najlepšie jedlá našej babky. Keď ich jeme, tak sa nám...

Zeleninové lievance
Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...

Vláčne kokosové ježe
Poznáte kokosové ježe? Ja som tento koláčik vždy ľúbila, no najviac ho vedel oceniť môj ocino....

Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

Domáce ,,pizza,, štangle
Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú...