Venčeky

merylin - bez fotkymerylin, 13. októbra 2012
Venčeky
Foto: merylin

Tento recept mám vyskúšaný a je od mojej mamy.

50
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

14  dkg
4  dcl
25 dkg
6
štipka
Plnka:
0,5 l
2
2
25 dkg
25  dkg
2
2
Poleva: práškový cukor
z 1/2  citróna
 horúca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.Plech si vymastíme herou a posypame múkou a tvarujeme kolieska formičkou okrúhlou,ak nemáme tak aj pohárom sa to dá naznačiť,aby sme mali rovnakej velkosti venčeky. Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám venčeky splasli.Pečieme do zlatista.

    Venčeky - obrázok 1
  2. 2

    Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.

    Venčeky - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Uvaríme puding s cukrom, do ktorého pridáme trochu rumovej aromy a miešame ho ,aby sa nám nezhrčkavil nahladko do vychládnutia. Heru vymiešame s práškovým cukrom,do ktorej po lyžiciach pomaly zamiešavame puding,až nám vznikne vanilkový krém.Naplníme venčeky, šlahačku si vyšlaháme so stužovačom a cukrom do zhustnutia a pridáme na vanilkový krém,najlepšie ked si ju dáme do cukrárenského vrecka a plníme. Poleva: Práškový cukor si rozmiešame s citronovou polevou a zalejeme horúcou až vriacou vodou ,ale iba opatrne dať -trošku vody, všetko vymiešame na hladkú polevu ,aby sa leskla. Venčeky pooblievame po vrchu s malou lyžičkou.

    Venčeky - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu