Foto: merylin
Tento recept mám vyskúšaný a je od mojej mamy.
porcií
na 200 °C
Suroviny
14 dkg |
|
4 dcl |
|
25 dkg |
|
6 |
|
štipka |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
2 |
|
2 |
|
25 dkg |
|
25 dkg |
|
|
|
2 |
|
2 |
|
Poleva: práškový cukor | |
z 1/2 citróna |
|
horúca |
|
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.Plech si vymastíme herou a posypame múkou a tvarujeme kolieska formičkou okrúhlou,ak nemáme tak aj pohárom sa to dá naznačiť,aby sme mali rovnakej velkosti venčeky. Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám venčeky splasli.Pečieme do zlatista.
-
2
Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.
-
3
Plnka: Uvaríme puding s cukrom, do ktorého pridáme trochu rumovej aromy a miešame ho ,aby sa nám nezhrčkavil nahladko do vychládnutia. Heru vymiešame s práškovým cukrom,do ktorej po lyžiciach pomaly zamiešavame puding,až nám vznikne vanilkový krém.Naplníme venčeky, šlahačku si vyšlaháme so stužovačom a cukrom do zhustnutia a pridáme na vanilkový krém,najlepšie ked si ju dáme do cukrárenského vrecka a plníme. Poleva: Práškový cukor si rozmiešame s citronovou polevou a zalejeme horúcou až vriacou vodou ,ale iba opatrne dať -trošku vody, všetko vymiešame na hladkú polevu ,aby sa leskla. Venčeky pooblievame po vrchu s malou lyžičkou.
Diskusia k receptu