Makové gombíky

hame - fotkaHame, 29. novembra 2017 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Makové gombíkyFoto: hame

Mak je naša domáca superpotravina a pri tohtoročnom vianočnom pečení nesmie chýbať. Milujeme ho nielen pre jeho chuť, ale aj pre vysoký obsah vápnika, ktorý medzi potravinami nemá konkurenciu. A navyše, v cukrovinkách vyzerá báječne.

12
porcií
15 min
príprava
15 min
na 150 °C

Suroviny

150 g
120 g mletý
120 g
125 g
1 ks
4 PL
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Múku premiešame s makom. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a s vajíčkom, pridáme sypké suroviny. Vypracujeme cesto. Potom ho zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodiny odpočívať v chlade.

  2. 2

    Z vychladeného cesta oddeľujeme kúsky a rukami tvarujeme guľôčky s priemerom zhruba dva centimetre. Dávame ich na plech vyložený papierom na pečenie, sploštíme prstami a do stredu každej guľôčky urobíme jamku. Môžeme aj prstom, no ešte súmernejšie je to s obráteným koncom varešky. Do každej jamky dáme trochu lineckej ovocnej zmesi.

  3. 3

    Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme asi 15 minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist