Foto: barbinkab
Môj prvý recept :) Viem, že tu na vareche sa nachádza veľa receptov, ale zrovna tento môj som tu nenašla. Ťahaná štrúdla sa mi Zobraziť celý popisMôj prvý recept :) Viem, že tu na vareche sa nachádza veľa receptov, ale zrovna tento môj som tu nenašla. Ťahaná štrúdla sa mi vždy rozthne, tak snáď táto z lístkového sa podarí...
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
30 g (na potretie) |
|
1 Čl |
|
1 ks |
|
1 PL um (nemusí byť) |
|
štipka |
|
150 ml |
|
1 ks (na potieranie) |
|
Postup
-
1
Čerešne vykôstkujeme. Mlieko, 50g cukru (zvyšok nasypeme na vrch čerešní) vanilkový cukor, škoricu a štipku soli prevaríme. Pridáme mletý mak, rum a premiešame.
- 2
Cesto rozvalkáme na tenký plát cca 0,5cm. Potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme mak, poukladáme čerešne :) my máme radi veľa maku a veľa čerešní. Čerešne pocukrujeme zvyšným cukrom (cca 100g-podľa toho kto ma rád ako sladké). A zavinieme...
- 3
Opäť sa mi natrhla tak som ju provizorne zaplátala :( Potrieme vajíčkom, posypeme cukrom aby sa na vrchu pekne pripiekol :) Vraj keď pokropíme papier na pečenie, cesto bude nadýchané.
- 4
Pečieme na 200 stupnov, 30-40min. Aj pri pečení mi praskla :( no na chuti jej neubralo...mňaaam :))))
- 2
praskla, to sa stáva pri pečení hlavne z lístkového cesta,nič si z toho nerob hlavne že chutila,,,
Inak....pol centimetra nie je trochu hrube cesto?