Vláčne kokosové ježe

veganbarboraVeganbarbora, 18 ročné dievča, Myjava, 10. apríla 2017 18:43
Ďalšie jej recepty »

Poznáte kokosové ježe? Ja som tento koláčik vždy ľúbila, no najviac ho vedel oceniť môj ocino. U nás doma sa už snažíme piecť zdravšie, a preto sa tento recept postupom času dostal do zabudnutia. Rozhodla som sa mamin tradičný receptík, ktorý má ešte od svojej maminy prerobiť. Verziu bez vajíčka s použitím zdravších surovín, chutil na nerozoznanie. Tak hurá do pečenia.

30-35
porcií
20 min
príprava
25-35 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
5 dkg (alsan)
300 g
2 dcl
1 balíček
1 PL
3 PL
Poleva:
150 g
100 g
1 dcl
5 dkg
Na obaľovanie:

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus si pripravíte nasledovne. Čerstvé mleté ľanové semienko zmiešajte s vodou a nechajte napučať. /Korpus ide upiecť aj bez tohto "vajíčka", no pre ľudí, ktorí preferujú aj nejaké pojidlo do cesta, uvádzam práve túto variantu. Mám ale odskúšané, že cesto drží i bez toho./ V jednej miske si zmiešajte suché suroviny=múku, cukor a PDP. V druhej si zmiešajte tekuté=roztopený alsan alebo kokosový olej/alsan je rastlinný tuk podobný maslu/, ľanové "vajíčko"/ak ho teda použijete/ a mlieko. Tekutú zmes pomaly prilievajte k sypkej. Vznikne hustejšie cesto, ktoré dajte na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Dobre vychladnutý korpus nakrájajte na kocky/obdĺžniky.

  3. 3

    Do hrnca dajte alsan s cukrom. Nechajte roztopiť. Keď bude "maslo" roztopené, pridávajte pomaly mlieko a následne kakao. Nechajte zovrieť, chvíľu povarte a odstavte. Najprv to nebude vyzerať, že sa to spojí, no po miernom vychladnutí sa suroviny prepoja.

  4. 4

    Ešte v teplej zmesi namáčajte jednotlivé kocky a hneď obaľujte v kokose. Kocky nenechávajte namáčať dlho, aby sa nerozpadli. Je dôležité nikam neodbiehať, lebo poleva začne postupným vychladaním tuhnúť. Skladujte ich v uzatvárateľnej nádobe. Najlepšie chutia na druhý deň. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist