Foto: letisia
Pred pár dňami som si kúpila časopis o zaváraní a našla som v ňom výborný recept na džem pod názvom čo som dala do Zobraziť celý popisPred pár dňami som si kúpila časopis o zaváraní a našla som v ňom výborný recept na džem pod názvom čo som dala do zátvorky. Ja som si ho trošku prispôsobila. Je vynikajúci. Možno by bol vhodný aj do Schwarzwaldskej torty.
Postup
-
1
Polovicu vykôstkovaných višní dáme do hrnca a na miernom ohni varíme s vanilkovým strukom asi 20 minút. Ja som varila 30 minút, aby boli mäkšie. Potom uvarené višne rozmixujeme a vrátime do hrnca.
- 2
Druhú polovicu višní pridáme do hrnca spolu so želírovacím cukrom (500 g) a varíme asi 5 minút. Keďže u nás doma máme radšej celkom rozmixované džemy, tak tú druhú polovicu višní - neuvarenú, som rozmixovala iba krátko, aby neboli úplne na kašu.
- 3
Po odstavení zo sporáka pridáme horkú čokoládu a amaretto, miešame kým sa čokoláda nerozpustí a naplníme do pohárikov, ktoré na 5 minút postavíme na vrchnák, aby sa chytil.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka.
Potrebujete dve umelohmotné debničky. Jednú plnú bez otvorov, tzv. mäsiarsku a na ňu debničku na šampióny (obvykle 10 cm vysoká). Odstopkované višne (cca 5 kg) nasypete do vrchnej debničky a pretláčate ich do spodnej. Pretože otvory vo vrchnej debničke sú užšie ako sú kôstky, kôstky zostanú hore a dužina so šťavou prejde do spodnej debničky. Podľa tohto princípu si môžete vytvoriť systém aj na menšie množstvo višní,napríklad misu s dierkami na umývanie ovocia a zeleniny položíme na inú misu a pretláčate višne zhoda dolu.
Túto zaváraninu určite urobím, namiesto vanilkového struku dám trochu vanilkovej esencie (kvôli cene). Pri vyššie uvedenej technológii odkôstkovania nie je treba ani mixovať.
Malo by výjsť 5 pohárov, ale nepíšu objem, žeby 0,7 dc ?
@babkamt časopis je v edícii Rytmus života a je na ňom veľký názov Zavárame
@andulka2 ja som odkôstkovala ručne, mala som dokopy 2,3 kg, nestriekalo mi to všelikade, keďže som ich rozpolila a kôstku vybrala, snáď iba pár fliačikov sa vyskytlo
@janaalizibolenova dám vedieť, sama som zvedavá či sa nebude kaziť, dám vedieť, ale tej čokolády tam je málo na množstvo višní
To amareto tam musí ísť?