Zákusok kráľovnej čokolády fotorecept
Foto: Ancicka
Výborný zákusok pre milovnikov čokolády.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
100 g |
|
4 PL |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
1,5 ks |
|
110 g |
|
6 ks |
|
100 g (+ na ozdobenie)) |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
2 PL |
|
(na potretie) |
|
250 ml (30 %) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a zašľaháme. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame a zľahka zašľaháme do bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme - na 200 °C asi 13 minút.
-
2
V mlieku rozšľaháme žĺtky, Zlatý klas, cukor a uvaríme puding. Ešte do horúceho zapracujeme maslo kým sa nevstrebe a pridáme rozpustenú čokoládu. Zamiešame a pridáme kakao.
-
3
Vychladnuté cesto zbavíme papiera, rozrežeme na polovicu. Na jednu polku natrieme polovicu plnky, na to poukladáme sušienky, ktoré potrieme lekvárom a druhou polovicu plnky. Zakryjeme druhou polovicou cesta a necháme stuhnúť.
-
4
Vyšľaháme šľahačku, roztrieme na zákusok a ozdobíme čokoládou.
Chválim.