Kokosky a lekvárové kokosky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. decembra 2020
Kokosky a lekvárové kokosky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Viem, že receptov na kokosky je veľa, ale aj tak by som sa s vami rada podelila o tento skvelý recept na naozaj FANTASTICKÉ Zobraziť celý popisViem, že receptov na kokosky je veľa, ale aj tak by som sa s vami rada podelila o tento skvelý recept na naozaj FANTASTICKÉ kokosky ;-) Sú jemné a krehké zároveň, vláčne a chutia fantasticky! Najsamlepšie sú ale s lekvárom, čím vlastne získate naraz hneď dve rôzne pečivá :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2019/12/kokosky-kokosove-pecivko.html?m=1

10 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks (velkosť L)
200 g jemný
130 g
3 kopcovité PL
1 bal.
1/4 KL
2 štipky
Okrem toho:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zmiešame v jednej miske kokos, múku, soľ, prášok do pečiva a dáme to zatiaľ bokom. Teraz si vyšľaháme bielky s práškovým aj vanilkovým cukrom do peny a to tak, že počas šľahania pridávame postupne k bielkom po lyžici cukor. Šľaháme až kým bude pena celkom tuhá, ona sa pri otočení misky hore dnom nemá ani pohnúť :-) Nakoniec postupne do peny po lyžici zamiešame pripravenú kokosovo-múčnu zmes. Dostaneme takú polohustú hmotu.

    Kokosky a lekvárové kokosky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne z tejto kokosovej zmesi pomocou dvoch lyžíc, ktoré namáčame do vody, tvoríme na plechu s papierom také menšie kôpky veľkosti mandarínky. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na 10 minút. Tie kokosky majú len trocha oružovieť. Čo sa týka času pečenia, treba sa riadiť vlastnou rúrou. Kokosky sú za horúca na hmat ešte mäkké, ale počas chladnutia oni ešte trocha stuhnú.

    Kokosky a lekvárové kokosky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kokosky sú naozaj výborné. Cesto ľahučké a krehké. Kombinácia kokosu a vanilky je naozaj veľmi lahodná a v týchto kokoskách krásne vyniká ;-)

    Kokosky a lekvárové kokosky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako malý bonus pri týchto kokoskách je to, že sa vynikajúco hodia na zlepenie lekvárom alebo džemom. Ja robievam s jahodovým alebo marhuľovým. Upečené kokosky hneď po vychladnutí lepíme ľubovoľným džemom a odložíme niekam do krabice. Po niekoľkých hodinách sú krásne mäkučké a aj chute sa už prepojili. Ak chcete, môžete im pre krásu vrch trocha pofŕkať aj čokoládou. Takýmto spôsobom dostaneme vlastne naraz dvojaké koláčiky ;-) Môžem ich len odporúčať, skúšku určite neoľutujete. Sú naozaj fantastické!

    Kokosky a lekvárové kokosky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Diskusia k receptu

haji
Super receptík, kokosových dobrot není nikdy dost, dala bych si pár na košt, hmm
Pěkný postup a chutné fotečky! Hezký den, milá Cesmínko!
cesminaz
@haji (17.12.2020 12:01)

Dakujem za nakuknutie milá @haji a milé slová :-) Sú naozaj výborné, najmä keď ich pozliepaš tým lekvárom, fakt úžasné :-) U nás sa najprv vždy zjedia tie lekvárové a až potom tie bez :-)) Pekný deň.
denyany
Zajtra som mala na programe pečenie; medovníky a kokosky. Oba recepty z Varechy. Dodržím to, aj keď kokosky urobím podľa tohto receptu. Až slintám pri predstave tej chuti s jahodovým džemom...do zajtra vydržím :-))
cesminaz
@olinecka dakujem za pochvalu :-) ano sú velmi dobré @denyany milá, budem rada ak vyskúšaš :-) Som si istá, že neolutuješ. Zlepené s jahodovým džemom chutia fantasticky :-) Džem kludne natri hrubšie a spoj ich len tak slabo / zlahka , ono to aj tak trocha stuhne a sa v tom usadí. Ozvi sa mi potom po koštovke, budem rada! Pozdravujem.
martamm
@cezminaz , tymito kokoskami sa zavdacim manzelovi, kokosove moze kedykolvek. Pouzijem marhulovy lekvar, ktory som si uvarila bez cukru. 👌👌👌




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia