Kokosky a lekvárové kokosky fotorecept
Foto: cesminaz
Viem, že receptov na kokosky je veľa, ale aj tak by som sa s vami rada podelila o tento skvelý recept na
naozaj FANTASTICKÉ Zobraziť celý popisViem, že receptov na kokosky je veľa, ale aj tak by som sa s vami rada podelila o tento skvelý recept na
naozaj FANTASTICKÉ kokosky ;-) Sú jemné a krehké zároveň, vláčne a chutia fantasticky! Najsamlepšie
sú ale s lekvárom, čím vlastne získate naraz hneď dve rôzne pečivá :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2019/12/kokosky-kokosove-pecivko.html?m=1
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks (velkosť L) |
|
200 g jemný |
|
130 g |
|
3 kopcovité PL |
|
1 bal. |
|
1/4 KL |
|
2 štipky |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ako prvé si zmiešame v jednej miske kokos, múku, soľ, prášok do pečiva a dáme to zatiaľ bokom. Teraz si vyšľaháme bielky s práškovým aj vanilkovým cukrom do peny a to tak, že počas šľahania pridávame postupne k bielkom po lyžici cukor. Šľaháme až kým bude pena celkom tuhá, ona sa pri otočení misky hore dnom nemá ani pohnúť :-) Nakoniec postupne do peny po lyžici zamiešame pripravenú kokosovo-múčnu zmes. Dostaneme takú polohustú hmotu.
-
2
Následne z tejto kokosovej zmesi pomocou dvoch lyžíc, ktoré namáčame do vody, tvoríme na plechu s papierom také menšie kôpky veľkosti mandarínky. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na 10 minút. Tie kokosky majú len trocha oružovieť. Čo sa týka času pečenia, treba sa riadiť vlastnou rúrou. Kokosky sú za horúca na hmat ešte mäkké, ale počas chladnutia oni ešte trocha stuhnú.
-
3
Kokosky sú naozaj výborné. Cesto ľahučké a krehké. Kombinácia kokosu a vanilky je naozaj veľmi lahodná a v týchto kokoskách krásne vyniká ;-)
-
4
Ako malý bonus pri týchto kokoskách je to, že sa vynikajúco hodia na zlepenie lekvárom alebo džemom. Ja robievam s jahodovým alebo marhuľovým. Upečené kokosky hneď po vychladnutí lepíme ľubovoľným džemom a odložíme niekam do krabice. Po niekoľkých hodinách sú krásne mäkučké a aj chute sa už prepojili. Ak chcete, môžete im pre krásu vrch trocha pofŕkať aj čokoládou. Takýmto spôsobom dostaneme vlastne naraz dvojaké koláčiky ;-) Môžem ich len odporúčať, skúšku určite neoľutujete. Sú naozaj fantastické!
-
5
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com
Pěkný postup a chutné fotečky! Hezký den, milá Cesmínko!
Dakujem za nakuknutie milá @haji a milé slová :-) Sú naozaj výborné, najmä keď ich pozliepaš tým lekvárom, fakt úžasné :-) U nás sa najprv vždy zjedia tie lekvárové a až potom tie bez :-)) Pekný deň.