Morčacie stehno na víne
Morčacie stehno na víne

Morčacie stehno na víne fotorecept

afataga - fotkaafataga, 21. marca 2017
Morčacie stehno na víne (fotorecept)
Foto: afataga

Zas jeden momentálny nápad.

4-6
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 160 °C

Suroviny

850 g vykostené
2 PL z mangalice alebo bravčová
4 ks menšia
1 PL
1 KL
1 ks
250 ml
50 ml horúca
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, odblanila, prekrojila na dve časti, osolila a prudko opiekla chvíľu na masti, aby sa zatiahlo. Inak ten liatinový kastról nemá chybu, až na to, že váži cca 5 kg.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som vybrala, do výpeku som dala cibuľu pokrájanú na mesiačky, trochu som ju opiekla, pridala som všetky koreniny.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešala som, po troche som liala víno a dala som aj trochu vriacej vody, mäso som vrátila do hrnca a pridala neolúpaný cesnak, trochu som ešte dosolila.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som zakryla a dala do rúry na 160 °C na 100 min. Mäso a cesnak som vybrala a omáčku prebehla tyčovým mixérom, ale nie moc, chcela som, aby zostali aj kúsky cibule. Mäso bolo také mäkké, že som mala problém odkojiť nejaký ako-tak úhľadný plátok. Prílohu som zvolila ryžu.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a takíto fešáci sa nám v poslednej dobe pasú na svahu oproti :-)

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Koncom aprila pridem na slovensko @kakao rad by som ta pozval na obed v tvojom rodnom meste Piestanoch na obed. Co tak najlepsia restauracia u vas Le Griffon.
Len tak pokecame o vareni a ci splnas moju predstavu internet trola.
Myslim ze aj @afagata by sa pridala.
PS: pekny recept 5*