Morčacie stehno na víne
Morčacie stehno na víne

Morčacie stehno na víne fotorecept

afataga - fotkaafataga, 21. marca 2017
Morčacie stehno na víne (fotorecept)
Foto: afataga

Zas jeden momentálny nápad.

4-6
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 160 °C

Suroviny

850 g vykostené
2 PL z mangalice alebo bravčová
4 ks menšia
1 PL
1 KL
1 ks
250 ml
50 ml horúca
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, odblanila, prekrojila na dve časti, osolila a prudko opiekla chvíľu na masti, aby sa zatiahlo. Inak ten liatinový kastról nemá chybu, až na to, že váži cca 5 kg.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som vybrala, do výpeku som dala cibuľu pokrájanú na mesiačky, trochu som ju opiekla, pridala som všetky koreniny.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešala som, po troche som liala víno a dala som aj trochu vriacej vody, mäso som vrátila do hrnca a pridala neolúpaný cesnak, trochu som ešte dosolila.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som zakryla a dala do rúry na 160 °C na 100 min. Mäso a cesnak som vybrala a omáčku prebehla tyčovým mixérom, ale nie moc, chcela som, aby zostali aj kúsky cibule. Mäso bolo také mäkké, že som mala problém odkojiť nejaký ako-tak úhľadný plátok. Prílohu som zvolila ryžu.

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a takíto fešáci sa nám v poslednej dobe pasú na svahu oproti :-)

    Morčacie stehno na víne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

65 komentárov k receptu
Koncom aprila pridem na slovensko @kakao rad by som ta pozval na obed v tvojom rodnom meste Piestanoch na obed. Co tak najlepsia restauracia u vas Le Griffon.
Len tak pokecame o vareni a ci splnas moju predstavu internet trola.
Myslim ze aj @afagata by sa pridala.
PS: pekny recept 5*
Poazia z 5 kg liatinoveho hrnca. Len skoda tych, od veci pubertalnych pripomienok od veci. Vyskusam to v pomalom hrnci urcite. A nasim fesakom to ani nespomeniem ako si ziju vasi. Urcite by ste mali mnoho dalsich novych utecencov.
Musím sa pridať aj ja, málokedy sa hlásim k slovu, recepty síce nepridávam, ale sledujem, ukladám a stále sa ešte mám veľa čo naučiť. Vážim si všetkých, ktorí sem pridávajú pekné a dobré recepty a ešte keď to dokážu aj pekne naaranžovať a nafotiť, to je vždy super. Tak ako aj tento recept. 5 hviezdičiek pre @atafaga , ja tiež často robím morčacie stehno, i keď väčšinou pečené s maslom a slaninou, ale považujem to za jedno z najlepších mäsiek aké existujú. No a nechápem chudákov typu @kakao , ničím neprispieť, ale znevažovať prácu iných - to je smiešne ľahké a hlavne veľmi úbohé. Ako my doma hovoríme - IQ strúhanej mrkvy. No a kazí to úroveň celej Varechy. @2010 dobre si to....!
@kakao dakujem za upozornenie na hrubku
@redakcia dakujem za opravu a vymazanie toho hnusu
@emdy dakujem
@2010 si zabil :-))), nemam s tym najmensi problem, daj datum a suradnice, som tam ako na koni a dik
@violeta tak nech vam chuti
@haji dakujem, fukalo tvojim smerom :-)
@yogicek len probuj, ta ne? dakujem
@jolofit super napad, som za a dakujem
@pitrs dakujem, ja mam smalt aj zvnutra, vyborne sa v tom robi, mam este jeden podobny trochu lahsi, cierny zvonku a modry smalt vnutri, uplne som prestala pouzivat tie antiadhezne povrchy, presla som na smalt a nerez
@kecemis dakujem, v pomalaci to bude almazia a nestras tu :-)
@terinka55 dakujem
@stanci11 dakujem, dufam, ze sa potom nahlasis
@arnilka dakujem, ty mas na ruke dva palce? :-)))
@methi dakujem
@radox1 , no vidis, my zas mame radsej v tom kusky, kazdy podla svojho gusta
@sjuz davno som ta tu nevidela, mas pravdu, takto sa da robit vela druhov masa, dakujem
@lenkana dakujem
@evelynba dakujem, pekne si to vystihla, my hovorime IQ hojdaci konik :-)
Recept sa mi páči, príležitostne urobím.
Prečo si dala do mäsa neolúpaný cesnak, má to nejaký vplyv na chuť, potom si ho rozmixovala s omáčkou?
(...pre niektoré komentáre až človek zabudne, o čom chce čítať, až ma prekvapuje, že je vždy prvý v hodnotení, a myslím si, že Teba má obzvlášť rád:-)) ...)
@garanco priznaj farbu, ze ty mi zavidis :-))), ked ti mam pravdu povedat, neviem presne preco sa dava neolupany, ja som to videla na nete nejakeho kuchara, tak to obcas robim, potom ten cesnak mozes rozmixovat v omacke, teda vytlaceny zo supky, alebo ho dat na tanier a kazdy si vytlaci a zje, alebo ak mo mas viac, mozes potom z neho urobit natierku, napr. takto:  varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-peceneho-cesnaku/608...

@kristina47 budem poctena :-)
@siisa dakujem, chutilo
@arnilka ved aj nabuduce napis nieco take vtipne :-)
@lenkana teda ty mas za problemy :-), daj si malkao alebo bielu kavu, ozaj existuje este malkao? to je len recnicka
Porcia na tanieri sa mi velmi paci. Mne by nevadil ani neuhladne odkrojeny kusok;-) Ryza ako priloha k tomu je pre mna najpasujucejsia a ako druha priloha mozno este deci sucheho:-) Fajn!
Neoloupany cesnek se dava tehdy, kdyz ho po upeceni chceme odstranit a nechceme, aby byl v jidle prilis citit.
Pekny recept, delam prakticky stejne, jen pouzivam na podliti bile vino a k salveji pridam i trosku rozmarynu. Tim nerikam, ze cervene vino se nehodi, naopak! Mne se jen zda, ze bile vino srazi trochu vice sladkost masa i cibule, ryze osobni chutova zalezitost.
@Kakao (21.3.2017 16:24)
Asi si myslel slovenských skrachovaných. Jeden taký sa tu raz prezentoval a netajil sa tým, že ako zamestnanec socialistického podniku sa choval podľa socialistického hesla, kto nekradne, okráda svoju rodinu. V Holandsku socializmus nikdy nepoznali, tak asi tam tak nefunguje.
A inak máš moje sympatie.Ani ja nemám rád truhlíkov typu 210, ktorý všade bol, všetko pozná.

@Terinka55 (21.3.2017 22:14)
Aké sú kritéria na normálnych ľudí? Myslíš Afi? Tá tu s Tiginkom pred pár rokmi zhovadili jedno 17-ročné dievča za jej recept. Tieto (SLOVO VYMAZANÉ REDAKCIOU) namiesto toho aby tomu dievčaťu poradili, tak ju znosili pod čiernu zem.A nenormálny je kakao, ktorý si vyjadril svoj názor s ktorým ty nesúhlasíš? Kakao aspoň nie je pochlebovačný . Je vás na tomto portáli kopa pokrytcov.Tie vaše podlízavé oslovenia ako Afi, Izi apod. mi idú na nervy. Tých ľudí vôbec nepoznáte a oslovujete ich ako ste boli s nimi priatelia.

@garanco :-)))
@salinka dakujem, neboj, aj druha priloha bola :-)
@monty496 dakujem, ano je to dobre masko a ako sa maju nase chilli?
@jolofit neskoro sa hlasis :-)
@jujoska dufam, ze bude chutit, ja z istych specifickych dovodov nemozem robit maso s kostou, to je na dlhsie
@dormella dakujem za vysvetlenie, ja ten cesnak aj tak nikdy nevyhodim, dobre vyzera na tanieri a da sa zjest, jasne moze sa aj s bielym vinom, skusala som, ale nam lepsie chuti s cervenym, asi ako ty a ryza :-)
Už sa nehádajte.najprv treba recept vyskúšať,a potom kritizovať.Podľa Varechy som už vyskúšal niekoľko receptov.Tie čo sa mi páčili mám uložené v kolonke "vyskúšané test gut" a robím ich opakovane,a zvyknem sa autorovi poďakovať za jedlo podľa jeho receptu s priloženou fotografiou.Nebudem menovať všetkých autorov je ich asi 7.Ale keď riešime recept od @Afataga ,mám od nej uložený recept,ktorý som použil asi 6 krát na prípravu jedla,ktoré v našej rodine chutilo každému,a to tak,že veľmi.Už sa mi stalo,že som nejaký recept Varechy vyskúšal,a nechutil mi tak som ho jednoducho vymazal,a nepísal,že je to gebuzina.Nikdy som neskritizoval žiadny recept ktorý obsahoval paradajky,lebo ich nenávidím.pre niekoho je to pochúťka.tento recept sa mi páči,a až budem mať čas ho vyskúšam.
@Afataga - bohovské!!! u mňa málinka technologická úprava lebo ešte nemám ten super hrniec, takže chvíľka v tlakovom a dopečené v trúbe, nemá to chybu! :) mne sa to mäso rozpadalo totálne tak som ho cvakla tak nejako spredu že reku nech ti pridám dôkazny materiál :D ďakujem moc za recept


vynikajuce jedlo...tak nejako skoro nacisto podobne ho pripravujem aj ja :)...u nas je to jedlo preferovane pred vselijakymi inymi dobrotami...a pre nas uplne najlepsie je z remosky
@Stanci11 Tvoj dokazny material ma inspiroval k tomu co budem varit zajtra :)
Recept som vyskúšal z drobnou modifikáciov .
Biele víno rozmarýn, šťava na finál plus horčica + hubový prášok zahustené solamylom ...
Velká fajnota ...
Vylízané taniere ...
Recept parádny...
ĎAKUJEM ...

Pridaj komentár k receptu: