Morčacie stehno na víne fotorecept
Foto: afataga
Zas jeden momentálny nápad.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
850 g vykostené |
|
2 PL z mangalice alebo bravčová |
|
|
|
4 ks menšia |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
50 ml horúca |
|
6 strúčikov |
|
Postup
-
1
Mäso som umyla, odblanila, prekrojila na dve časti, osolila a prudko opiekla chvíľu na masti, aby sa zatiahlo. Inak ten liatinový kastról nemá chybu, až na to, že váži cca 5 kg.
-
2
Mäso som vybrala, do výpeku som dala cibuľu pokrájanú na mesiačky, trochu som ju opiekla, pridala som všetky koreniny.
-
3
Premiešala som, po troche som liala víno a dala som aj trochu vriacej vody, mäso som vrátila do hrnca a pridala neolúpaný cesnak, trochu som ešte dosolila.
-
4
Hrniec som zakryla a dala do rúry na 160 °C na 100 min. Mäso a cesnak som vybrala a omáčku prebehla tyčovým mixérom, ale nie moc, chcela som, aby zostali aj kúsky cibule. Mäso bolo také mäkké, že som mala problém odkojiť nejaký ako-tak úhľadný plátok. Prílohu som zvolila ryžu.
-
5
No a takíto fešáci sa nám v poslednej dobe pasú na svahu oproti :-)
A pokiaľ ide o recept, tým môžeš ohurovať akurát tak skrachovaných holandských mäsiarov.
No, aj my tu v redakcii máme nejaké medzery :) Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.
Len tak pokecame o vareni a ci splnas moju predstavu internet trola.
Myslim ze aj @afagata by sa pridala.
PS: pekny recept 5*
za 5
:D :D :D
Povedal si, čo si tu myslí väčšina normálnych ľudí.
@2010 dávam palce hore obidva na ruke :-)
@redakcia dakujem za opravu a vymazanie toho hnusu
@emdy dakujem
@2010 si zabil :-))), nemam s tym najmensi problem, daj datum a suradnice, som tam ako na koni a dik
@violeta tak nech vam chuti
@haji dakujem, fukalo tvojim smerom :-)
@yogicek len probuj, ta ne? dakujem
@jolofit super napad, som za a dakujem
@pitrs dakujem, ja mam smalt aj zvnutra, vyborne sa v tom robi, mam este jeden podobny trochu lahsi, cierny zvonku a modry smalt vnutri, uplne som prestala pouzivat tie antiadhezne povrchy, presla som na smalt a nerez
@kecemis dakujem, v pomalaci to bude almazia a nestras tu :-)
@terinka55 dakujem
@stanci11 dakujem, dufam, ze sa potom nahlasis
@arnilka dakujem, ty mas na ruke dva palce? :-)))
@methi dakujem
@radox1 , no vidis, my zas mame radsej v tom kusky, kazdy podla svojho gusta
@sjuz davno som ta tu nevidela, mas pravdu, takto sa da robit vela druhov masa, dakujem
@lenkana dakujem
@evelynba dakujem, pekne si to vystihla, my hovorime IQ hojdaci konik :-)
ale si napisala ze dva na ruke, tak mi to prislo smiesne :-), takze zahada tvojich palcov je vyriesena
Prečo si dala do mäsa neolúpaný cesnak, má to nejaký vplyv na chuť, potom si ho rozmixovala s omáčkou?
(...pre niektoré komentáre až človek zabudne, o čom chce čítať, až ma prekvapuje, že je vždy prvý v hodnotení, a myslím si, že Teba má obzvlášť rád:-)) ...)
dobre som sa zasmiala na vlastnej somarine :D :D :D
@kristina47 budem poctena :-)
@siisa dakujem, chutilo
@arnilka ved aj nabuduce napis nieco take vtipne :-)
@lenkana teda ty mas za problemy :-), daj si malkao alebo bielu kavu, ozaj existuje este malkao? to je len recnicka
Ďakujem, ten nápad s cesnakom zvlášť na tanieriku sa mi páči, lebo ja ho veľmi nemusím, ale rodina ho má rada. No a s tou závisťou si ma odhalila :-) !
Pekny recept, delam prakticky stejne, jen pouzivam na podliti bile vino a k salveji pridam i trosku rozmarynu. Tim nerikam, ze cervene vino se nehodi, naopak! Mne se jen zda, ze bile vino srazi trochu vice sladkost masa i cibule, ryze osobni chutova zalezitost.
Zas západná Afrika? Sa čudujem že taký sveta skúsený cestovateľ sa tu vôbec zaoberá s nejakými nímandami.Tú piešťanskú najlepšiu reštiku si našiel na Googli?
Asi si myslel slovenských skrachovaných. Jeden taký sa tu raz prezentoval a netajil sa tým, že ako zamestnanec socialistického podniku sa choval podľa socialistického hesla, kto nekradne, okráda svoju rodinu. V Holandsku socializmus nikdy nepoznali, tak asi tam tak nefunguje.
A inak máš moje sympatie.Ani ja nemám rád truhlíkov typu 210, ktorý všade bol, všetko pozná.
Aké sú kritéria na normálnych ľudí? Myslíš Afi? Tá tu s Tiginkom pred pár rokmi zhovadili jedno 17-ročné dievča za jej recept. Tieto (SLOVO VYMAZANÉ REDAKCIOU) namiesto toho aby tomu dievčaťu poradili, tak ju znosili pod čiernu zem.A nenormálny je kakao, ktorý si vyjadril svoj názor s ktorým ty nesúhlasíš? Kakao aspoň nie je pochlebovačný . Je vás na tomto portáli kopa pokrytcov.Tie vaše podlízavé oslovenia ako Afi, Izi apod. mi idú na nervy. Tých ľudí vôbec nepoznáte a oslovujete ich ako ste boli s nimi priatelia.
@salinka dakujem, neboj, aj druha priloha bola :-)
@monty496 dakujem, ano je to dobre masko a ako sa maju nase chilli?
@jolofit neskoro sa hlasis :-)
@jujoska dufam, ze bude chutit, ja z istych specifickych dovodov nemozem robit maso s kostou, to je na dlhsie
@dormella dakujem za vysvetlenie, ja ten cesnak aj tak nikdy nevyhodim, dobre vyzera na tanieri a da sa zjest, jasne moze sa aj s bielym vinom, skusala som, ale nam lepsie chuti s cervenym, asi ako ty a ryza :-)
@zuzanka1367 dakujem, rada ta tu zas vidim, ako sa ma vlcik? , ten hrniec nema chybu, existuje aj mensi, aj ovalny, nech sa ti paci: www.lamart.sk/liatinovy-hrniec/lt1061-1...
no super, potesila si ma :-), dik za foto, som rada, ze si spokojna s rcp
@Stanci11 Tvoj dokazny material ma inspiroval k tomu co budem varit zajtra :)
tak mame rovnake napady :-), dobru chut
Biele víno rozmarýn, šťava na finál plus horčica + hubový prášok zahustené solamylom ...
Velká fajnota ...
Vylízané taniere ...
Recept parádny...
ĎAKUJEM ...
prepac, ze az teraz reagujem, nechodia mi upozornenia, som rada, ze vam chutilo
tak snad chutilo, ja dakujem, ze si ho vyhrabala, ja uz som nan zabudla, casom urobim aj ja