
Ovocná mušľa
Čokoládou na varenie pooblievame vnútro maslom vymastenej formičky a po stuhnutí ju vyklopíme.

Hruška v tieni
Hrušku očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadierka. Vložíme do jablkového džúsu s citrónovou šťavou a...

Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...

Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...

Šampiňóny na zelenine s údeným stehnom
čo dodať ??? ... zasa jeden výmysel , ale chutí...

Strojčeková zavárka do polievky - žížaly
Sú polievky, v ktorých mi ryža nechutí a jednou z nich je aj paradajková. Kupované...

Jordánska jahňacia roláda
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove

Koláč s čokoládovou polevou
Samostatne zmiešať suché a vlhké suroviny a následne obe zmesi zamiešať. Cesto naliať na plech a...

Paradajkové lesto s fitaki haluškami
V hudbe sa slovo "lesto" používa pri upozornení, že sa melódia má hrať "sviežo, ľahko". A pretože...

Knedľová roláda s hubovou plnkou
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...

Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera
Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Brokokarfiolka so zemiakmi
Všetko sa pekne naraz upečie a na stole je chutný obed alebo večera. :-) Nenáročná príprava....

Bezlepkový čokoládový koláč
Na bezlepkový čokoládový koláč s lesným ovocím nebudete potrebovať takmer žiadnu múku. Prekvapí vás, aký...

Bezlepkové slané tyčinky so smotanou
Ak ste viac fanúšikom slaného ako sladkého pečenia, potešíme vás naším dnešným receptom....

Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji
Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....

Chrumkavý dezert v pohári
Svieži a chrumkavý, vhodný na akúkoľvek príležitosť. Vyvážená chuť sladkého a kyslého.

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Bažant dusený s jablkami a ananásom
Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou...

Knedlo, zelo + kurčiatko miesto svinky :)
Jednoducho len nápad :) Ozaj, tú fotku som skoro nestihla odfotiť :) Tak sa ospravedlňujem za kvalitu...

Bosonožské koláče
Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté...

Krevety s pomarančom
Do ušľahanej šľahačky vmiešame nakrájané konzervované krevety, olúpané a nakrájané pomaranče.

Cuketovo-šunkové cestoviny
Velmi rychly a jednoduchy recept ktory je aj velmi zdravy a nie nakladny.

Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...