Foto: danda3
Osviežujúca chuťovka do horúcich dní.
porcií
príprava
Postup
-
1
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.
-
2
Potom do nej pridáme mlieko a za stáleho miešania na miernom plameni ju necháme rozpustiť, mlieko nesmie byť horúce, len teplé.
-
3
Jogurty, smotanu, vanilkový cukor (mám domáci), med a rozpustenú želatínu
-
4
vymiešame na hladký krém. Miesto kyslej smotany môže byť, samozrejme, tiež jogurt, ja už som toľko nemala, tak som ju tam šupla. Tiež med pridáme podľa chuti, nám stačilo.
-
5
Nalejeme do pripravených pohárikov a dáme chladiť, najlepšie cez noc.
-
6
Ošúpanú a pokrájanú rebarboru dáme dusiť spolu s trstinovým cukrom a škoricou.
-
7
Hotovo, pyré dáme vychladiť a potom dáme navrch do pohárikov, tej rebarbory môže byť aj viac, mne to vyšlo len - len.
-
8
A nakoniec ochutnávka, robilla som včera a dnes už nič neostalo.
-
9
Tu som robila jogurtovo-tvarohový krém so stužovačom dr. Oetker, rýchlejšie stuhol ako so želatínou. KRÉM - 500g biely jogurt, 250g jemný tvaroh, 1 stužovač, 2KL vanilkového cukru, 2 PL medu - vymiešame, dáme do pohárov (vyšli 4ks), navrch rebarborové pyré ako v predošlom recepte.
Diskusia k receptu