Muflónie stehno so „sviečkovou“ omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Krone, Svätý Jur, 16. marca 2022
Foto: kavickari.sk
porcie
Postup
-
1
Muflónie stehno nakrájame na tenké pláty, ktoré jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na takto naklepaný plát mäsa natrieme paštétu z muflónieho mäsa. Na mäso položíme na hranolčeky nakrájanú blanšírovanú mrkvu a stočíme do roládky, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie. Takto pripravené roládky pripravujeme 6 hodín metódou sous vide pri teplote 65 °C alebo pomaly upečieme v rúre.
- 2
Omáčka: Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, paštrnák). Opražíme a podlejeme hovädzím vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny, potom rozmixujeme. Do omáčky pridáme trocha šľahačkovej smotany a výluh z bylín a divého korenia, ktorý omáčku dochutí, samozrejme, pridáme aj soľ, korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.
- 3
Podávame s domácou parenou knedľou, pridať môžeme aj šľahačku a brusnicový kompót.
Tiež mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No predsa zo sviečok 😂