Muflónie mäso
Muflónie mäso

Muflónie stehno so „sviečkovou“ omáčkou

Marek Minárik
šéfkuchár reštaurácie Krone, Svätý Jur, 16. marca 2022
Muflónie stehno so „sviečkovou“ omáčkou
Foto: kavickari.sk
4
porcie

Suroviny

600 g
100 g
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
600 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muflónie stehno nakrájame na tenké pláty, ktoré jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na takto naklepaný plát mäsa natrieme paštétu z muflónieho mäsa. Na mäso položíme na hranolčeky nakrájanú blanšírovanú mrkvu a stočíme do roládky, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie. Takto pripravené roládky pripravujeme 6 hodín metódou sous vide pri teplote 65 °C alebo pomaly upečieme v rúre.

  2. 2

    Omáčka: Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, paštrnák). Opražíme a podlejeme hovädzím vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny, potom rozmixujeme. Do omáčky pridáme trocha šľahačkovej smotany a výluh z bylín a divého korenia, ktorý omáčku dochutí, samozrejme, pridáme aj soľ, korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.

  3. 3

    Podávame s domácou parenou knedľou, pridať môžeme aj šľahačku a brusnicový kompót.

Recept je zaradený do kategórií:
Muflónie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha