Seitan na ázijský spôsob

Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
Seitan na ázijský spôsob
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
0,5 l
100 g
100 g
100 ml
30 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody a necháme hodinu odpočívať. Potom cesto premývame raz v teplej, raz v studenej vode. Vodu vymieňame až dovtedy, kým nám neostane čistá voda.

  2. 2

    Vypracujeme dve hrudky seitanu, ktoré potom varíme v zeleninovom vývare 45 minút. Po uvarení vytiahneme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Bochníky nakrájame na plátky a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Opečený seitan pokvapkáme sójovou omáčkou, ktorá dodá jedlu výbornú chuť.

  4. 4

    Na čistej panvičke sprudka opečieme artičokové srdiečka vcelku, pridáme nadrobno nasekanú reďkovku, pór a nakoniec klíčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia