Seitan na ázijský spôsob
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody a necháme hodinu odpočívať. Potom cesto premývame raz v teplej, raz v studenej vode. Vodu vymieňame až dovtedy, kým nám neostane čistá voda.
- 2
Vypracujeme dve hrudky seitanu, ktoré potom varíme v zeleninovom vývare 45 minút. Po uvarení vytiahneme a necháme vychladnúť.
- 3
Bochníky nakrájame na plátky a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Opečený seitan pokvapkáme sójovou omáčkou, ktorá dodá jedlu výbornú chuť.
- 4
Na čistej panvičke sprudka opečieme artičokové srdiečka vcelku, pridáme nadrobno nasekanú reďkovku, pór a nakoniec klíčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu