Kávové „alžírske“ želé so stéviou
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 14. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 14. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z polovice kávy a 200 ml vody urobíme silný vývar, rozpustíme v ňom 80 g trstinového cukru. Schladíme.
- 2
Z rumu, žĺtkov, vanilkového cukru a pomarančovej šťavy vyšľaháme domáci vaječný likér. Vo vode (asi 200 ml) rozmixujeme stéviu a prefiltrujeme ju cez plátno. Želatínu necháme napučať, zohrejeme a pridávame do pripravených zmesí rovnakým dielom. Vrstvíme s postupným tuhnutím.
- 3
K želatíne servírujeme pohárik caffé latte – uvarenú kávu vlievame do napeneného mlieka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*****