Kávové „alžírske“ želé so stéviou

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 14. januára 2014
Kávové „alžírske“ želé so stéviou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

14 g
100 g
20 g
100 ml
2 ks
20 ml
20 ml
100 ml
60 g
6 PL




Postup

  1. 1

    Z polovice kávy a 200 ml vody urobíme silný vývar, rozpustíme v ňom 80 g trstinového cukru. Schladíme.

  2. 2

    Z rumu, žĺtkov, vanilkového cukru a pomarančovej šťavy vyšľaháme domáci vaječný likér. Vo vode (asi 200 ml) rozmixujeme stéviu a prefiltrujeme ju cez plátno. Želatínu necháme napučať, zohrejeme a pridávame do pripravených zmesí rovnakým dielom. Vrstvíme s postupným tuhnutím.

  3. 3

    K želatíne servírujeme pohárik caffé latte – uvarenú kávu vlievame do napeneného mlieka.

Diskusia k receptu

pusta
úžasnýrecept, fantastická pochúťka :-)
5*****
lyali
Pre kávochtivých určite výborné :-) Kávové želé - no veľmi rafinovaný nápad :-) Keďže ja kávu nepijem, uložím do úschovy, aby som pripravila pre tých, ktorí pijú (kafe) :-)
vievak
V surovinách je uvedené Salko.Kde sa použilo ?
kukulienka71
Nad týmto obrázkom sa rozplývam asi 10 minút...To je tak nádherné,že by som si dala,aj keď želatínu neľúbim...
ivav
To je fakt krása! A určite aj chutí viac ako predvčerajšie "batátové"...
evanaaa
Aké to asi je, ako to chutí? Tak už len si spraviť....A stévia na rozmixovanie je sušená? treba upresniť.
safran
Tomáš Pleva si dal peknú robotu s receptom, trocha menej s popisom - ako je to u profi kuchárov skoro zvykom... zato Robert Hüttner ako fotograf odviedol profesionálnu prácu - preto, aj nás neželatínových, recept láka
pipnat
tento obrázok si pamätám, už to tu tuším raz bolo...krásna fotka:)
pipnat
ospravedlňujem sa, myslela so, že je to zaradené medzi najnovšie recpety:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia