Foto: skatulka
Rozhodla som sa vyskúšať svoj domáci levanduľový sirup pri pečení. Urobila som vláčne cupcakes s príchuťou levandule. Ako sladilo som teda používala výhradne vlastný Zobraziť celý popisRozhodla som sa vyskúšať svoj domáci levanduľový sirup pri pečení. Urobila som vláčne cupcakes s príchuťou levandule. Ako sladilo som teda používala výhradne vlastný levanduľový sirup. Takže ak máte radi túto vôňu, neváhajte vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčko vyšľaháme do penista, postupne pridáme olej, levanduľový sirup a mlieko. V celom recepte som miesto cukru používala domáci levanduľový recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/levandulovy-sirup/59081-recept.html
-
2
V druhej miske zmiešame sypké suroviny, t.j. múku, kypriaci prášok a nahrubo nasekané mandle. Túto zmes postupne zašľaháme do tekutej zmesy.
-
3
Cesto plníme do papierových košíčkov a pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút.
- 4
Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
- 5
Krém si pripravíme z vyšľahaného mascarpone s levanduľovým sirupom. Ak krém trošku zredne, dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
- 6
Následne krémom zdobíme cupcakes, podľa chute a fantázie.
- 7
Do krabičky.
- 8
Alebo len tak pre radosť.
- 4
Diskusia k receptu