Makový chlebík s citrónovým krémom
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. februára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. februára 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Makový chlebík: | |
| 225 g |
|
| 175 g (izbovej teploty) |
|
| 150 g |
|
| 175 ml |
|
| 40 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| z 2 citrónov |
|
| Citrónový krém: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| z 1 citróna |
|
| 130 g |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme, pridáme mlieko, mak, múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú kôru z citróna.
- 2
Cesto dáme do formy na chlebík a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch okolo 40 minút.
- 3
Citrónový krém: Mascarpone vyšľaháme s cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna. Krém nanesieme na vychladnutý makový chlebík.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu