Makový chlebík s citrónovým krémom
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. februára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Makový chlebík: | |
225 g |
|
175 g (izbovej teploty) |
|
150 g |
|
175 ml |
|
40 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
z 2 citrónov |
|
Citrónový krém: | |
200 g |
|
100 ml |
|
z 1 citróna |
|
130 g |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme, pridáme mlieko, mak, múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú kôru z citróna.
- 2
Cesto dáme do formy na chlebík a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch okolo 40 minút.
- 3
Citrónový krém: Mascarpone vyšľaháme s cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna. Krém nanesieme na vychladnutý makový chlebík.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu