Makový koláč
Makový koláč

Makový chlebík s citrónovým krémom

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. februára 2021
Makový chlebík s citrónovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Makový chlebík:
225 g
175 g (izbovej teploty)
150 g
175 ml
40 g
3 ks
1 ČL
štipka
z 2 citrónov
Citrónový krém:
200 g
100 ml
z 1 citróna
130 g




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme, pridáme mlieko, mak, múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú kôru z citróna.

  2. 2

    Cesto dáme do formy na chlebík a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch okolo 40 minút.

  3. 3

    Citrónový krém: Mascarpone vyšľaháme s cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna. Krém nanesieme na vychladnutý makový chlebík.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia