Krupicovo-mandľová bábovka bez lepku
Foto: novalim
Krupicovo-mandľová bábovka bez lepku môže spestriť vaše sladké veľkonočné menu. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla,
čiže ak nestíhate na Veľkú noc napiecť, Zobraziť celý popisKrupicovo-mandľová bábovka bez lepku môže spestriť vaše sladké veľkonočné menu. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla,
čiže ak nestíhate na Veľkú noc napiecť, toto môže byť vaša voľba. Upečte si niečo dobré, bezlepkové.
Zdroj: https://novalim.net/krupicovo-mandlova-babovka-bez-lepku/
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g mleté |
|
100 g |
|
50 g (alebo PK, PK špeciál múka bezgluténová) |
|
75 ml |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
1/2 bal. |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Pridáme vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a premiešame. Mleté mandle premiešame s múkou Promix UNI /alebo PK, PK špeciál a primiešavame ich do vaječnej zmesi striedavo s mliekom. Vznikne nám krémová zmes, ktorú nalejeme do menšej bábovkovej formy. Formu pred pečením vytrieme tukom (napr. maslom alebo margarínom) a vysypeme bezlepkovou múkou alebo bezlepkovou krupicou.
- 2
Mandľová bábovka sa pečie v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým nie je na povrchu na dotyk upečená. Po dopečení ju vyberieme opatrne z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
- 3
Kým bábovka chladne, pripravíme si polevu. Do preosiateho práškového cukru pridáme lyžicu citrónovej šťavy a začneme vymiešavať. Ak je zmes príliš hustá, pridáme lyžicu horúcej vody. Snažíme sa však polevu nerozriediť príliš, aby nebola priesvitná. Ideálna je lávovitá konzistencia – t.j. poleva pomaly steká z lyžice dolu. Ešte teplú bábovku polejeme polevou a necháme ju na bábovke úplne zaschnúť. Môžeme podávať s kopčekom vyšľahanej šľahačky.
Tiež bezlepková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu