Bezlepkové žemle
Bezlepkové žemle

Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia fotorecept

novalim - fotkanovalim, 20. októbra 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept)
Foto: novalim

Máte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie. Čedarové žemličky z našej bezlepkovej Zobraziť celý popisMáte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie. Čedarové žemličky z našej bezlepkovej zmesi Promix Alfa sú bez kysnutia a hotové za 30 minút. Upečené s čedarom a prevoňané bylinkovým maslom si ich okamžite zamilujete. My sme ich nedávno použili ako prílohu k šošovicovej polievke a veru, len tak sa za nimi zaprášilo. Doprajte si aj vy potešenie z domáceho bezlepkového pečiva.
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

260 g
2 ČL
1/4 ČL (prášok)
1/4 ČL
1/2 ČL
250-300 ml teplé
30 g roztopené
80 g nastrúhaný
Na bylinkové maslo:
40 g roztopené
1/4 ČL (prášok)
1/4 ČL
hrsť

Online leták

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sušený cesnak, korenie a soľ.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme teplé mlieko, roztopené maslo a nastrúhaný čedar. Varechou vypracujeme na hladké, veľmi lepkavé cesto.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lyžicou (alebo ideálne zmrzlinovou naberačkou) odoberáme z cesta a ukladáme malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do malých zapekacích misiek. Cesto netvarujeme, necháme len ležať na plechu v tvare guľky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme do zlatista 15-20 minút. Žemličky by mali byť zvrchu chrumkavé a vnútri vláčne.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme bylinkové maslo, na ktoré v malej miske zmiešame všetky suroviny.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení žemličky vyberieme z rúry a ihneď každú potrieme pripraveným bylinkovým maslom.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť na mriežke. Z tejto dávky nám vyšlo osem menších žemličiek.

    Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu