Bezlepkové čedarové žemličky bez kysnutia fotorecept
Foto: novalim
Máte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie. Čedarové žemličky z
našej bezlepkovej Zobraziť celý popisMáte chuť na voňavé domáce pečivo bez lepku, ale nemáte čas čakať kým vykysne? Máme pre vás riešenie. Čedarové žemličky z
našej bezlepkovej zmesi Promix Alfa sú bez kysnutia a hotové za 30 minút. Upečené s čedarom a prevoňané bylinkovým
maslom si ich okamžite zamilujete. My sme ich nedávno použili ako prílohu k šošovicovej polievke a veru, len tak sa za nimi
zaprášilo. Doprajte si aj vy potešenie z domáceho bezlepkového pečiva.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
260 g |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL (prášok) |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
250-300 ml teplé |
|
30 g roztopené |
|
80 g nastrúhaný |
|
Na bylinkové maslo: | |
40 g roztopené |
|
1/4 ČL (prášok) |
|
1/4 ČL |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sušený cesnak, korenie a soľ.
-
2
Pridáme teplé mlieko, roztopené maslo a nastrúhaný čedar. Varechou vypracujeme na hladké, veľmi lepkavé cesto.
-
3
Lyžicou (alebo ideálne zmrzlinovou naberačkou) odoberáme z cesta a ukladáme malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do malých zapekacích misiek. Cesto netvarujeme, necháme len ležať na plechu v tvare guľky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme do zlatista 15-20 minút. Žemličky by mali byť zvrchu chrumkavé a vnútri vláčne.
-
4
Medzitým si pripravíme bylinkové maslo, na ktoré v malej miske zmiešame všetky suroviny.
-
5
Po upečení žemličky vyberieme z rúry a ihneď každú potrieme pripraveným bylinkovým maslom.
-
6
Necháme vychladnúť na mriežke. Z tejto dávky nám vyšlo osem menších žemličiek.
Diskusia k receptu